Rendőrségi

2015.10.25. 15:02

Halott nő a Csíkvári úti buszmegállóban (frissítve)

Székesfehérvár - Vaásrnap délután halálos baleset történt a Csíkvári úti buszmegállóban.

Szabó Zoltán

Egy a helyszínen lévő olvasótól származó elsődleges információink szerint egy középkorú nőt elgázoltak, lába súlyosan roncsolódott, és a vérzés, valamint a sokk hatására a helyszínen életét vesztette. Úgy tudjuk, hogy egy autóbusz gázolta el a nőt, de ezt az információt még nem erősítette meg sem a rendőrség, sem a közlekedési társaság.

Helyszínre érkező fotós kollégánk a látottak alapján megerősítette az imént, hogy busz alá került a nő a baleset során. A körülményeket a városi kapitányság közlekedési helyszínelői vizsgálják, a helyszínen van egy igazságügyi orvos szakértő és egy igazságügyi közlekedési műszaki szakértő, valamint Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. vizsgálói is.

Frissítés:

A Csíkvári úton, nem sokkal a körforgalom után, a buszmegálló mellett állnak a rendőrautók és a halottszállító autó, amelynek épp  akkor zárták be a hátsó ajtaját. Nem sokkal később elhajtott az autó.  Az út másik oldalán ott állt a csuklós autóbusz, amely elgázolta az asszonyt.

A közlekedési központ baleseti helyszínelői nem akartak beszélni a történtekről, azt mondták, megvárják a hivatalos vizsgálat eredményét. A buszmegálló mögött a házból figyelő asszony azonban elmondta,amit ő látott. Azt mondja, a szerencsétlenül jár asszonyt akkor látta meg, amikor ott feküdt a másik megállóban. Az autóbusz hátsó kereke teljesen ledarálta a lábát.  Valószínűleg  a közeli temetőből jött, kis kapával, gereblyével, és el akarta érni a városba közlekedő buszt - véli az asszony.  Azonnal odament, hogy segítsen neki, de a súlyosan sérült nő csak a szemével tudott már beszélni. A közelben állók mobiltelefonon értesítették a mentőket, ők azonban már nem tudtak segíteni. Megérkeztek, a rendőrök is,  és  sajnos jönnie kellett a fekete  autónak is..

Kiss Z. Edwardtól, a Fejér  Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, hogy közlekedési baleset okozása miatt indult  büntető eljárás az ügyben.

Frissítés: A rendőrség vizsgálja azt a balesetet, amely vasárnap történt Székesfehérváron, a Csíkvári úton. Egy idős nő holttestét találták az autóbusz megállóban. A 11-es helyi buszjárat délutános vezetőjét a rendőrök állították meg a helyszínen. Mivel az autóbuszvezetőnek ez volt az első járata ezen a napon, a délelőttös kollégát is visszarendelte a közlekedési társaság ügyeletese.

Azt, hogy az autóbusznak és vezetőjének volt e szerepe, és ha igen, akkor milyen a tragédiában, a rendőrségi vizsgálat eredményeként derülhet ki.

A KNYKK Zrt. megrendüléssel értesült a balesetről. A társaság természetesen minden segítséget biztosít a rendőrség számára. Így az esti órákba nyúló szemle a Börgöndi úti telepen folytatódott, az autóbusz további vizsgálatával. A 48 esztendős sofőr több, mint 500 ezer balesetmentes kilométert teljesített. 1993 óta dolgozik a helyi volánnál, mindvégig székesfehérvári helyi járatban. A 10 éves mercedes autóbusz két hete esett át teljes műszaki átvizsgáláson, annak idején újonnan került a társasághoz, azóta vezeti a kolléga. Az autóbusz vezetője megrendült a baleset hírére és rossz lelkiállapotban várta a kihallgatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!