Rendőrségi

2014.07.22. 07:13

Három esethez vonultak az erős szélben a Velencei-tónál

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottjai 2014. július 21-én délután a Velencei-tónál hirtelen feltámadt erős szélben egy óra alatt három alkalommal is vízből mentettek.

Először 14 óra körüli időben egy 19 éves debreceni fiatalemberről érkezett bejelentés, hogy egy elsodort labda után úszott, de egy ideje már senki sem látta. A fiút a rendőrök a tó Gyáriránt elnevezésű területén találták meg és hajójukba emelve partra szállították.

Fél óra elteltével az egyenruhások a Velencei-tó Hosszú tisztás elnevezésű vízterületén járőrözés közben arra figyeltek fel, hogy két férfi az erős hullámzásban egy gumikajakban próbál a part felé evezni. A rendőrök a hajójukba segítették a 34 és 36 éves székesfehérvári férfiakat és a vízi eszközzel együtt a partra szállították őket.

A viharos időjárásban nem sokkal fél négy előtt a vízi körzeti megbízottak újra a Hosszú-tisztás elnevezésű területen mentettek. Akkor egy felborult vitorlás két utasát, egy 28 éves székesfehérvári nőt és egy 27 éves budapesti férfit emelték a szolgálati hajóba a vízből és a vontára vett vitorlással együtt a biztonságos kikötőbe vitték őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!