Rendőrségi

2016.08.29. 10:52

Előzetesbe kerülhet a sárbogárdi "fűszeres": a gyanú szerint biofűvel kereskedtek (frissítve)

Interneten árulta a "biofüvet" az a négy személy, akiket a sárbogárdi rendőrök őrizetbe vettek.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást M. Márió 24 éves és T. Barbara 26 éves sárbogárdi, valamint B. Roland sárszentágotai és B. István mezőszilasi lakosok ellen.

A négy személyt azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy egy internetes oldalon - kábítószer hatóanyagot tartalmazó - úgynevezett „biofüvet” árultak és azt országszerte értékesítették úgy, hogy a megrendelt anyagot csomagküldő szolgálaton keresztül kézbesítették.

Fotó: Koppán Viktor

A négy elkövetőt 2016. augusztus 26-án elfogták és a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Friss: Augusztus 26-án fogták el a rendőrök M. Márió 24 éves és T. Barbara 26 éves sárbogárdi, valamint B. Roland sárszentágotai és B. István mezőszilasi lakosokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy netes webshopon keresztül kábítószer hatóanyagot tartalmazó, úgynevezett „biofüvet” árultak. A négy elkövetőt 2016. augusztus 26-án elfogták és a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra előállították, ahol mindannyiukat gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, információink szerint ezekben a percekben kezdődik a bírósági tárgyalás az előzetes elrendelése ügyében.

Az egyik illetővel, M. Márióval egyébként éppen két évvel ezelőtt készített beszélgetést a Sárbogárd és Vidéke újság. Az interjúban Márió arról beszélt, hogy teljesen legális, bevizsgált füstölőket árusít a webáruházában: "A legelső alkalommal, amikor a rendőrség házkutatást tartott, lefoglalta ezt az anyagot, letettek engem 72 órára, és bebizonyosodott, hogy legális ez az anyag, nem tiltólistás, vagyis igazat mondott nekem az illető, akitől vásároltam. Azóta nem lettem még becsapva, soha nem volt probléma a szerrel" - mondta Márió, aki szerint az anyagot mindenki úgy használja fel, ahogy szeretné. Azt is hangsúlyozta, hogy nála bevizsgált, A minőségű szer kapható. Márió arról is beszél, hogy ő  ugyan most elköltözik Sárbogárdról, de olyanokat már hallott, hogy valakik csigaölőszerrel befújt gyógynövényes füstölőt hoztak Veszprémből...

Mindenesetre most a rendőrség kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítja a négy fiatalt.

Legfrissebb információink szerint a székesfehérvári járásbíróság elrendelte a sárbogárdi 24 éves M. Márió és a 26 éves T. Barbara előzetes letartóztatásba vételét, akiket azzal gyanúsítanak, hogy az interneten működtetett webes boltjukban kábítószer tartalmú anyagot árusítottak. A sárszentágotai B. Roland szintén előzetesbe került, a mezőszilasi B. Istvánnak pedig elrendelték a házi őrizetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!