Rendőrségi

2014.07.17. 08:59

Halálos baleset a 64-es főúton, kamion és autó ütközött (frissítve)

Mezőszilas – Egy anya és gyermeke halt meg a 64-es főúton történt karambolban. A másik két gyermek súlyosan sérült.

Házi Péter

Mezőszilas és Dég között közel öt órán át állt tegnap a forgalom, miután összeütközött egy furgon, egy kamion és egy személyautó. Az Opelben ülő édesanya és 12 éves gyermeke sajnos a helyszínen meghalt, a kocsiban ülő másik két gyermeket pedig súlyos sérülésekkel szállították a Szent György Kórházba. Hogy ki, milyen mértékben volt hibás a balesetben, azt a rendőrségi szakértők dolga lesz eldönteni, mindenesetre a helyszínen veszteglő kamionsofőrök körében azonnal megindult a találgatás, volt, aki tudni vélte, hogy az Opel sofőrje volt a vétlen fél. Az útzárat fél 4 tájban oldották fel, addigra jó sok kamion összegyűlt a főúton.

Fotó: Házi Péter

Mint Farkas-Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő a helyszínen lapunknak elmondta, az autót vezető nő beszorult a roncsba, a kimentését különböző hidraulikus mentőszerszámokkal azonnal megkezdték a tűzoltók. A sofőr és az egyik gyerek a gyors és szakszerű mentés és egészségügyi ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. A feol.hu információi szerint a nagyszülők, az édesanya és az unokák Baja irányából utaztak nyaralni a Balatonhoz, elől mentek külön kocsival a nagyszülők, mögöttük az Opel. A nagyszülők megúszták a balesetet, ám a gyerekek édesanyja által vezetett autó már ütközött a szemből érkező kamionnal. A baleset után a helyszínen maradtak a másik kocsiban ülők, a gyerekek nagypapája sírva téblábolt fel-alá a kamion és a szétroncsolódott Opel között. Szörnyű tragédia ez, amelyet tetéz, hogy a másik két unoka súlyos sérülésekkel fekszik a Szent György Kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!