Rendőrségi

2011.07.25. 06:44

Mozgáskorlátozott parkolási igazolvány: 393 nyomozás

Az első fél évben 393 esetben rendeltek el nyomozást mozgáskorlátozott személyeknek kiadott parkolási igazolványokkal való visszaélés miatt - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság adatait idézve a lap beszámol arról, hogy 340 esetben közokirat-hamisítás, 50 alkalommal okirattal történő visszaélés, három esetben pedig lopás miatt indítottak nyomozást.
   
Az év első hat hónapjában 214 nyomozás zárult le, ebből kilenc bírósági eljárás megindításával. További 193 esetben a nyomozók vádemelési javaslattal zárták le az ügyet.
   
Szakály József, a Mozgáskorlátozottak Egyesületei Országos Szövetségének irodavezetője azt nyilatkozta a Magyar Nemzetben, hogy a jövőben a háziorvosok nem adhatnak ki igazolást a parkolási igazolványhoz, az várhatóan a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal illetékes orvosi bizottságának feladata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!