Rendőrségi

2016.10.25. 10:19

Nem először kockáztatta életét a hős rendőr

Pusztaszabolcs - Krasznai Sándor, a város körzeti megbízottja nem először kockáztatta életét. A múltban már volt dolga tűzzel, gázzal és eltűnt gyermekekkel, most pedig egy medveölővel viaskodott, hogy mentse embertársait.

Sebestyén Lilla

Krasznai Sándor rendőr törzszászlóst október elején Varga Péter, a megyei főkapitány tüntette ki. Az elismerés nem alaptalan, a férfi szeptember 23-án, Kiskunhalason - rendőrtársával együtt - rendkívüli tettet hajtott végre.

Fotó: Koppán Viktor

- Éjszakás műszak után, dél tájt felkeltünk és kimentünk a teraszra Keserű Gergővel, akit ott, a szolgálatban ismertem meg. Papucsban, rövidnadrágban ücsörögtünk, amikor a szomszédban kiabálni kezdett egy férfi. Segítséget kért és mi gondolkodás nélkül rohantunk - emlékszik vissza a történtekre Sándor.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, az  udvaron egy medveölő, más néven kaukázusi juhászkutya marcangolt egy férfit. A két rendőr azonnal berontott a kapun és megpróbálták leteperni a közel nyolcvan kilós állatot. A harc sokáig tartott, mire megérkezett a segítség az állat már mindkettőjüket megmarta több helyen.

Találkozónk alkalmával kérésemre Krasznai Sándor megmutatja a tenyerén, kezén húzódó hosszú és igencsak fájdalmasnak tűnő sebeket. Mint mondja, szépen gyógyulnak.

- Egészen addig nem is gondoltam a fájdalomra, ameddig  véget nem ért ez az egész - mesél a rendőr, akinek nem ez volt az egyetlen "kiemelkedő" kalandja pályafutása során.

Családjában mindenki a rendvédelem valamely ágát választotta hivatásának, így - mondhatjuk - ez számára is egyértelmű volt. Szolgált többek között Dunaújvárosban, Rácalmáson, és tizenhét esztendeje immár Pusztaszabolcs körzet megbízottja. Az évek alatt, sok "kalandban" volt része...

- Egyszer egy lángoló házból kellett kimentenem egy nőt, aki véletlenül magára gyújtotta azt. A tűzoltók, mentők még nem értek ki, így nem volt választásom, be kellett menni. Szerencsémre csak a ruhám perzselődött meg, én magam, nem. Szintén emlékezetes eset, amikor egy olyan helyre kellett bemászni az ablakon keresztül, ahol már órák óta szivárgott a gáz és a férfi, aki megengedte a csapot, ott feküdt a szoba közepén egy öngyújtóval a kezében - mesél a rendőr, aki egy kevésbé veszélyes, ám hasonlóképpen felejthetetlen esetre is kitér: két fiatal bevetette magát az erdőbe, de a kiutat már nem találták meg. Végül a rendőrök bukkantak a gyerekek nyomára.

Sándor vallja: ha nem lenne rendőr, az sem változtatott volna az események folyásán.

- Szerintem ez nem hivatás, sokkal inkább személyiség, neveltetés kérdése. Ahol baj van, ott segíteni kell, ennyi. A történteken, a félelmen pedig túl kell lépni és csinálnia dolgát tovább az embernek - vélekedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!