Rendőrségi

2014.11.26. 10:20

Rendőrökre támadt egy megvadult bulldog (frissítve)

Lepsényben egy kutya egy másikat marcangolt, majd a kiérkező rendőrökre is rátámadt.

Buthy Lilla

Pusztai György körzeti megbízott igen sok éve dolgozik már Lepsényben. Épp rendőrséggel közös fogadó órát tartottak az önkormányzatnál, amikor bejelentés érkezett, egy megvadult kutyáról, amimegtámadott egy másikat. Egy kollégájával azonnal kimentek a bejelentő lakcímére, és miközben vele beszélgettek, a háztól nem messze, egy elhanyagolt gazos részről, morgás és vonyítás hallatszott. A két rendőr ezen a füves részen látta meg a nagytestű fehér kutyát, ami tulajdonképpen a még élő kisebbik kutyából evett. A kutya észrevette őket, ledobta prédáját, és a rendőröknek rontott. Úgy hét méterre közelítette meg őket, ezért a kmb-s a szolgálati fegyveréből egy darab célzott lövést adott le a támadó kutyára. A mellkasa tájékán eltalálta, megsebesítette, a véreb elesett a lövés erejétől, de ezután rögtön fel is ugrott és a másik irányba elmenekült. Aztán előkerült a gazda is, aki befogta a buldogot. A kisebbik eben már nem tudtak segíteni, elpusztult. A meglőtt kutya életben maradt.

A kisebbik eb gazdáját nem tudták beazonosítani, nem volt a kutyában chip. Így nem lehet tudni, hogy gazdátlan volt-e, vagy hazavárják. Az intézkedés végéig még életben volt, Siófokon altatták el, hogy ne szenvedjen tovább, már nem lehetett megmenteni. A megvadult marcangoló egyébként egy törzskönyvezett amerikai buldog, a kmb-s elmondása szerint egy nagyon szép, erőteljes kutya, csak a tartása nem volt megfelelő. A tulajdonosnak nincs kerítése, a láncravert buldognak még kutyaólja sem volt. – Bizarr volt a szituáció. Amikor egy komoly fizikumú kutya véres pofával támad az emberre, akkor az megdöbbentő. Sajnálom, hogy így végződött, de nem volt más választásunk, meg kellett lőni. Kölyök korom óta van kutyám, nagyon szeretem őket. Az ember rosszul érzi magát amiatt, hogy két állat elpusztul, illetve megsérül amiatt, mert egy gazda felelőtlen volt – mondta el Pusztai György.A rendőrök az agresszív eb gazdájával szemben veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!