Rendőrségi

2015.07.27. 12:14

Kisbaba szorult az autóba, kilencen megsérültek, amikor kisbusz és személyautó ütközött

81-es főút – Kisbabával szorult a hátsó ülésre egy cseh nő a 81-esen történt balesetben hétfőn délután. Utánfutó hajolt rá úgy az ajtóra, hogy nem lehetett kinyitni. Gázszagot éreztek az autó környékén – a nő bepánikolt.

S. Töttő Rita

Egy tizenkét fős, munkásokat szállító kisbuszban sérültek a legtöbben abban a balesetben, amely hétfőn kora délután történt a 81-es főút, Mór utáni szakaszán. A megyehatárnál történt balesetben résztvevő autókban pici baba és kisgyerekek is ültek.

- Munkásjáratot hoztam be Kisbér felől Mór fele – árulta el a helyszínen Zsolnai Zoltán, a busz sofőrje a Fejér Megyei Hírlapnak. – Csak annyit láttam, hogy egy cseh utánfutós személyautó utolért egy Dacia Dustert, és abban a pillanatban kivágódott elém – emlékezett vissza a történtekre zaklatottan a férfi. - Nem is láttam, hogyan történhetett, csak a nagy csattanásra lettem figyelmes. Ezután lehúztam jobbra a buszt az árok mellé.

Mint kiderült, a kisbuszban többen is sérültek: volt, akinek az orra vérzett, másnak a szája repedt fel, de mindenki könnyebben sérült.

A cseh autóban egy kisbaba is utazott, de szemmel láthatóan a hölgy és a csecsemő jól volt a baleset után. A Dusterben egy család utazott három kisgyerekkel, szerencsére az ijedtségen túl ők sem sérültek meg.

- Azt láttam a baleset után, hogy a hátul ülő nő a kisbaba mellett nagyon bepánikolt – mesélte a Dusterben ülő férfi, aki a csattanás után gázszagot is érzett. – A cseh autó gázos, ám a hátsó ajtót, ahol a picivel ültek, nem lehetett kinyitni az utánfutó miatt, amely szinte ráhajolt a hátsó ajtóra. Ezért javasoltam, hogy azonnal jelezzék a történteket a katasztrófavédelemnek.

A móri önkéntes és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre segíteni. A rendőrök lezárták a forgalmat a helyszínelés idejére.

 

 

A rendőrség és a katasztrófavédelem tájékoztatója:

Újabb baleset történt a 81-es főúton: kilencen megsérültek, amikor kisbusz és személyautó ütközött

Egy kisbusz és egy személygépkocsi ütközött egymásnak Bakonysárkány közelében, ezért az útszakaszon teljes útlezárás van érvényben.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 2015. július 27-én 13 óra 37 perc körüli időben a 81-es számú főút 33. kilométerszelvényében, Bakonysárkány közelében. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint eddig ismeretlen okból egy kisbusz és egy személygépkocsi ütközött egymásnak, a baleset során nyolc személy megsérült. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a forgalmat Császár – Bokod - Pusztavám települések irányába terelik.

A rendőrség kéri az arra közlekedők figyelmét, türelmét!

A katasztrófavédelem holnlapján közölte: az első információk szerint kilenc sérültje van a 81-es főúton, Mór és Felsődobos között történt balesetnek. Kisbusz és személyautó ütközött egymással. Kisbusz és személyautó ütközött egymással a 81-es főúton, Mór és Felsődobos között, Fejér megyében. A balesetben az első információk szerint kilencen sérültek meg, azonban az utasok vizsgálata még folyamatban van. A műszaki mentést a móri önkormányzati és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók végzik – a munkálatok mostani fázisában a hatóságok teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt.

16:30 A rendőrség feloldotta a teljes útlezárást, jelenleg a forgalom félpályán, rendőri forgalomirányítás mellett halad. 

17:20 A rendőrök befejezték a helyszíni szemlét. Az érintett útszakaszon a forgalom ismét zavartalanul halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!