Rendőrségi

2014.12.17. 11:21

Újabb gyanúsított a Polgárdin történt emberölésben (videóval)

Polgárdi - A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy harmadik személyt is bűnügyi őrizetbe vettek a Polgárdin otthonában megölt idős asszony ügyében.

Zsigó Ferenc

Vasárnap két személyt - egy nőt és egy férfit - vettek őrizetbe, aztán egy harmadik gyanúsított, egy újabb férfi  is képbe került - tudta meg a feol.hu.

Az erről kiadott rendőrségi közlemény szerint "a nyomozás során egy 22 éves nőt és egy 41 éves férfit december 14-én elfogtak és bűnügyi őrizetbe vettek a rendőrök, majd december 15-én este egy 39 éves férfit fogtak el otthonában a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai. Mindhárom személyt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat."

A megyei főügyészség azonban csak a két férfi esetében javasolta az előzetes letartóztatást, amiről ezekben a percekben tárgyal a bíróság.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsítottak az elkövetés időpontját megelőző napon megállapodtak abban, hogy a sértettől nagyobb összegű készpénzt szereznek meg. Megbeszélésüknek megfelelően december 12-én az egyik gyanúsított az idős asszony háza előtt figyeléssel biztosította társa tevékenységét, míg a másik gyanúsított bement a házba, az ott tartózkodó idős asszonyt egy ismeretlen eszközzel a fején többször megütötte, valamint egy éles eszközzel a sértett nyakán vágott sebzést ejtett (gyakorlatilag átvágta az idős nő torkát - a szerk.), amelynek következtében elhalálozott. A gyanúsítottak a megszerzett készpénzen megosztoztak.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya és súlyos törvényi fenyegetettsége miatt alappal feltételezhető, hogy a gyanúsítottak szökéssel, vagy elrejtőzéssel kivonnák magukat a büntetőeljárás hatálya alól, ezért az ügyészség emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt indítványozta előzetes letartóztatásukat.

A két gyanúsítottat külön-külön hozták a bíróságra, ahol előzetes letartóztatásukról döntöttek (Fotó: Koppán Viktor)

Az már biztos - az ügyészség indítványa szerint -, hogy nő szabadlábon védekezhet.

Az ügy érdekessége még, hogy a vasárnap a szomszédok által a helyszínre kihívott ügyeletes orvos  információink szerint először kizárta az idegenkezűséget, és a rendőrök kérésére változtatta meg álláspontját.

Az ügy fejleményeiről folyamatosan tájékoztatást adunk.

A gyilkosságról bővebben itt olvashatnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!