Rendőrségi

2014.09.02. 09:54

Vadkender a tetőtérben: előzetesben az egyik gyanúsított

A Fejér Megyei Főügyészség indítványozta annak a 25 éves férfinek és édesanyjának az előzetes letartóztatását, akik egy székesfehérvári panzió emeletén cannabis palántát termesztettek.

Gábor Gina

Erről Jászberényiné Király Teodóra, a megyei főügyészség sajtószóvivője tájékoztatott bennünket. Ahogyan arról már beszámoltunk:  a gyanúsítottak egy székesfehérvári panzió emeletét átalakították a vadkender termesztéséhez szükséges feltételek biztosításához.  Világító berendezést és öntöző rendszert helyeztek üzembe, cserepekbe ültették a vadkender magokat. A rendőrök 139 vadkender palántát foglaltak le:  ez a csekély mennyiség húszszorosának számít. A nyomozók a férfi szobájában lefoglaltak a kábítószer termesztéséhez használt anyagokat és eszközöket. s olyan növényi törmeléket is, amely kábítószernek minősül.

A gyanúsított férfi ellen korábban egy ízben indult eljárás kábítószerrel visszaélés vétsége miatt, de az ügyészség a vádemelést elhalasztotta. A férfi munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik, így feltehető, hogy a megélhetését a bűncselekményből származó jogtalan haszonból kívánta fedezni. A bűncselekményt a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A gyanúsítottak esetében a szökés, elrejtőzés objektív veszélye fennáll, és mivel a helyszíni szemle adatai alapján hosszabb ideje kábítószer termesztésre rendezkedtek be, a bűnismétlés reális veszélye fennáll, és feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. Az ügyészség ezért indítványozta előzetes letartóztatásukat. A Székesfehérvári Járásbíróság a férfi előzetes letartóztatását 30 napra elrendelte, míg édesanyja esetében az ügyészi indítványt elutasította. Az elutasítás ellen az ügyész, az előzetes letartóztatás elrendelése ellen pedig a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Előzmények, fotók, és az elfogásról készült videó itt: Kábítószer-ültetvény a padláson (videóval)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!