Rendőrségi

2014.12.29. 19:20

Vérfolt a fehér havon - Az utcabeliek szerint Rolandék „rendes emberek”

Szár, Székesfehérvár – Kedden dönt az ügyészség arról, kezdeményezi-e annak a három férfinek az előzetes letartóztatását, akik vasárnap délután verekedtek a rendőrökkel, s akik közül egyiküket meglőtték a zsaruk.

Zsigó Ferenc

A combján meglőtt férfit, a 38 esztendős D. Rolandot a kórházban őrzik a rendőrök, de testvére, a 35 éves D. Szabolcs és nagybátyjuk, az 57 éves Sz. Tibor is őrizetben van, s kedden dől el, hogy az ügyészség indokoltnak tartja-e előzetes letartóztatásuk kezdeményezését.

Mint emlékezetes, vasárnap délután a három férfi – miután jócskán felöntöttek a garatra – indulatos szóváltásba keveredett egy vadásszal, aki kihívta a rendőrséget, s az „erős emberek" a zsarukkal is dulakodni kezdtek. A rendőrség vasárnap esti közleménye szerint támadók többszöri felszólítás ellenére sem hagytak fel a rendőrök bántalmazásával, ezért egyikük két figyelmeztető lövés után a férfiak egyékének combjára célzottan lőtt.

A megkérdezett száriak elszörnyedve emlegették a történteket.

– Nem tudunk többet, mint amit megírt az újság – mondta egy férfi az egyik szári kocsmában, aztán elkezdett mesélni a verekedésbe keveredett férfiakról. – Rendes emberek ezek, ismeri őket mindenki a faluban, de az italtól felbőszülhettek – mondta. – Persze én nem voltam ott, csak gondolom, hogy az alkohol dolgozott bennük, azért mentek neki a rendőröknek is.

A kiterjedt vérfolt még hétfő délben is jól látható volt. Fotó: Koppán Viktor

Időközben megtudtuk, hogy az a vadász, aki rendőrt hívott vasárnap délután, mert belekötöttek a dajdajozók, nem is helybéli, hanem alcsútdobozi. A telefonszámát is sikerült megszerezni, de elzárkózott mindenféle nyilatkozattól.

– Roland és öccse, Szabolcs sokat jártak ki az erdőre, szeretik a természetet, amúgy is ott laknak a falu szélén – mondta a kocsmapultnál egy másik férfi, aki szerint most is egy ilyen kirándulás alkalmával találkozhattak a vadásszal, de hogy a találkozáskor mi történt, azt csak találgatja mindenki.

A helyiek elbeszélése alapján megtaláltuk a verekedés helyszínét. Az utcán a hóban egy kiterjedt vérfolt jelezte, hol történhetett a lövés.

– Kicsit arrébb lőtték meg a Rolandot, a vérfolt akkor keletkezett, amikor betették a mentőautóba – mondta a helyszín közvetlen szomszédságában lakó férfi. – Először csak egy rendőrautó jött, rá pár percre az erősítés. Én három lövést hallottam, aztán jött a mentő, később a helyszínelők még sokáig vizsgálódtak – tette hozzá.

„A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt hallgatja ki az ügy három gyanúsítottját, akik az elkövetés óta őrizetben vannak" – olvasható az ügyészségi közleményben. A cselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés.

Rendőrökre támadtak Száron - használta fegyverét a járőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!