Sárbogárd

2016.07.11. 19:54

Csúcsra hangolva a sárbogárdi ifiparkban

Sárbogárd – A felhozatal hatalmas, a több ezres látogatószám csúcsokat döntöget. Az autószépségek kavalkádja magával ragadó, lenyűgöző a hangnyomás-próba, a kipufogó-koncert.

V. Varga József

A két atyamester, Kiss Balázs és Horváth Zsolt a fejét fogja. Öröm és bánat együtt jár. Ahogy a hírnök mondja: a mosókban még vagy negyven járgányt suvickolnak, valamennyi bebocsátásra vár majd a „küzdőtérre”, de ahol lassan már cipőkanállal sem...

Simán, lazán megtelt az Ifjúsági park szombaton délre a 7. sárbogárdi tuning találkozón. Népszerű itthon és külhonban is. Már két éve felvetődött: új helyszín kellene. Az idén ez ismét megerősítést nyert...

Az 1991-es Honda Legend tulajdonosa, a földvári Menyhei Gyula láncszerűen a fehérvári Molnár Ákoshoz irányít: „Ilyet még nem láttál!” felkiáltással. S valóban, az aquablue Opel Astra kétszemélyes, emelhető-süllyeszthető karosszériájú kisteher igazi gyöngyszem. Nem kevésbé a polgárdi Farkas Sándor saját kezűleg épített japán módi Suzuki Swiftje.

A fehérvári fiatalok, Tamás, Klaudia, Dániel és Niki a már nem „mai gyerek” Seat és Nissan árnyékában ebédelget. Az egyik kocsin álcaháló és balta. Persze kérdezünk, de kíváncsiságunk kielégítetlen marad, mondván: hosszú annak a története.

A szomszéd kocsi (kék és narancssárga – á la Republic) saját magában egy teljes hangversenyzenekart helyettesít. Mészáros Gábor 20 éves Opel Tigrájába nem kevesebb, mint 26 (!) hangszórót szerelt, a magas sugárzóktól a mélynyomókig, ahogyan a nagykönyvben meg vagyon írva...

A színpadról a Happy Gang nyomatja, a szpíker a BMW Motorsport „éjsötét-fekete” gumifüstöltetését követően csak ennyit mond fanyarul: „Balra füstölt kolbász és füstölt pia...”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!