Sárbogárd

2015.04.27. 13:03

Hintók versenye a sárbogárdi Ifjúsági parkban

Sárbogárd – Kilenc megyéből és Szlovákiából ötvenhárman (!) indultak a 20. Hintók versenyén szombaton az Ifjúsági parkban. A Fejér megyei hajtók közül a sárkeresztúri Csuti Péter szerepelt a legjobban.

V. Varga József

Fejérben a hét végén folytatódott a kettesfogathajtó szezon, a megyei kettesfogathajtó-bajnokság 2. fordulóját a mezőföldi városban rendezték meg. A 20. Hintók versenyének és a színes kísérőprogramoknak az Ifjúsági park adott otthont szombaton.

Az ötvenhárom (!) fogat kilenc megyéből – Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala –, illetve Szlovákiából érkezett a nemes megmérettetésre. Akadályhajtásban az orgoványi Vida Filus Szabolcs szerezte meg a győzelmet. A Fejér megyei bajnokságban Csuti Péter vezet, megelőzve a sárbogárdi Bodnár Csabát és a mezőszilasi Semjén Attilát.

Megyei hajtóink közül a hét végén a sárkeresztúri Csuti Péter szerepelt a legjobban; a bajnokságban is átvette a vezetést. Fotó: V. Varga József

Eredmények, akadályhajtás (53 induló, két futam, összevetéssel): 1. Vida Filus Szabolcs (Orgoványi LK, Bács-Kiskun megye), 2. Magyar Zoltán (Marcali VSZSE, Somogy), 3. Zólyomi László (Vecsési SE LSZ, Pest), 4. Lebics István (Zalalövő és Környéke LSE, Zala), 5. Csuti Péter (Vihar LE, Sárkeresztúr, Fejér), 6. Besze Károly (Jakabszállási LSE, Bács-Kiskun).

További megyei helyezések a legjobb 15 között: Tóth Roxána (Sárbogárdi LE), Semjén Attila (Mezőszilasi LSE), Kiss Olga (Nagylóki LE), Bodnár Csaba (Sárbogárd), id. Semjén Attila (Mezőszilas), Csontos Gyula (Mezőszilas).

A vadászhajtás idő hiányában elmaradt.

A megyei bajnokság állása két forduló után: 1. Csuti Péter (Sárkeresztúr, 37 pont), 2. Bodnár Csaba (Sárbogárd, 32), 3. Semjén Attila (Mezőszilas, 28), 4. id. Semjén Attila (Mezőszilas, 26), 5. Tóth Roxána (Sárbogárd, 26), 6. Kiss Olga (Nagylók, 25).

A közönségprogramok sorában nagy tapsot kapott a vecsési Kiss Sándor, a sárbogárdi Taligás Menyhért és Gosztola József, valamint a marcali Magyar Zoltán négyesfogat-bemutatója; a rétszilasi Forster József nóniusz népi fogattal hajtott a selybák közé. A tombolahúzáson a nyolc hónapos, négy lábára kesely kancacsikó Molnár Tímea tulajdonába került.

A megyei kettesfogathajtó-bajnokság 3. fordulóját május 9-én Seregélyesen rendezik meg. A 2015-ös versenynaptár további menetrendje: Május 30. Sárkeresztúr. Június 7. Sárszentágota; 27. Cece. Július 11. Nagylók; 18. Csősz; 25. Pátka. Augusztus 9. Káloz. Szeptember 5. Mezőszentgyörgy; 12. Szabadhídvég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!