Sárbogárd

2017.03.30. 14:35

Kodály Zoltán művészeti öröksége

Sárbogárd - Mozgalmas, tartalmas tavaszon vannak túl a Petőfi Sándor Gimnáziumban. Kodály Zoltán halálának 50. évfordulóján műveltségi vetélkedőt rendeztek az intézményben az 5-8. osztályos diákok számára.

V. Varga József

A Kodály-verseny nyitányaként az iskola énekkara Kodály Zoltán: Miatyánk című művét adta elő. A versenyzők négy iskolából összesen nyolc csapattal érkeztek: Mezőszilasi Németh László Általános Iskola (felkészítő tanár Tölösi József). Sárszentmiklósi Általános Iskola három csapattal (felkészítő Horváth Ferencné) - közülük került ki az első helyezett. Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola (felkészítő Szénásiné Szabó Mariann) - a második helyet szerezték meg). A házigazda Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium három csapattal (felkészítő Bereczk Hedvig) - a harmadik, a negyedik és az ötödik helyen végeztek. Írásbeli és szóbeli feladatok követték egymást a társművészetek köréből (képzőművészet, irodalom), de földrajzi ismeretekre is szükség volt. Természetesen alap követelmény volt Kodály Zoltán életútja és munkássága, és a zenefelismerés sem maradt ki a programból.

Az angol nyelvi verseny résztvevőinek egy csoportja Fotó: Petőfi gimnázium

Müller Viktória igazgatóhelyettes arról is beszámolt, hogy a hetekben angol és német nyelvi versenyt is tartottak 7-8. osztályosoknak. Az angol megmérettetést a mezőszilasiak (Jencski Gergő, Szilágyi Bálint, Tóth Bence), a németet a mezőfalviak (Hajnal Marcell, Pintér Jennifer, Vas Virág) nyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!