Sárbogárd

2015.03.31. 09:47

Lázár János miniszter kormányablakot avatott Sárbogárdon

Sárbogárd – Az államnak az a dolga, hogy hatékonyan segítse polgárait ügyeik intézésében – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden délelőtt Sárbogárdon, a járási hivatalban szerdától működő új kormányablak átadásán.

V. Varga József

A nemzeti színű szalagot Lázár János miniszter és Simon László kormánymegbízott vágta át ünnepélyesen Varga Gábor országgyűlési képviselő, Sükösd Tamás polgármester és Simon János járási hivatalvezető társaságában.

A magyar közigazgatás napjainkban az elmúlt százötven esztendő legnagyobb átalakítását éli meg – hangsúlyozta a miniszter avatóbeszédében –, a tervek szerint 2015 késő őszére 197 járásban összesen 278 kormányablakon keresztül legalább 300-féle ügyet intézhetünk. A járási hivataloknál a kormányablakok segítségével jelentősen egyszerűsödik és gyorsul az ügyintézés, mindenki megtapasztalhatja mindezt. Nem jelent plusz terhet, nem okoz stresszt, nem jár időveszteséggel és macerával, jól átlátható munkafolyamat részesei lehetünk, melynek végkifejlete ügyeink hatékony intézése lesz.

A magyar állam az elmúlt 25 évben nagyon sokaknak intézte az ügyeit, brókereknek, bankároknak, uzsorásoknak – tért ki Lázár János mindennapjaink fájó történéseire –, igazán eljött az ideje annak, hogy azoknak is elintéződjenek ügyeik, akik itt élnek Sárbogárdon és környékén, és úgy érzik, hogy problémájuk van. Az ügysegédeknek is akad dolga, hiszen ha úgy adódik, a hivatalnak kell eljutnia a kistelepülésekre, a hivatalnak kell elmennie az ügyfélhez.

A középtávú jövő nagyarányú informatikai fejlődést ígér – emelte ki a miniszter. A Deutsche Telekommal kötött megállapodás alapján 2018-ra mind a négymillió magyar háztartásban olyan olcsó, magas kapacitású internetes hozzáférést biztosít az állam, amely alkalmas lesz a különböző közigazgatási szolgáltatások igénybevételére. Magyarán: a vízió szerint otthonról tudjuk majd ügyeinket intézni.

Lázár János három jelentős átalakításról szólt még: az európai uniós pénzek pályázókhoz való egyszerűbb eljuttatásáról, az új adóeljárási rendről, valamint az építésügy megújításáról. Tizenkétezer milliárd forintról van szó, ami soha nem látott fejlesztési programokra ad lehetőséget, a többi között a hátrányos helyzetű Dél-Fejér számára is. Szemléletváltásra van szükség abban is, hogy aki sikeres, és adót fizet, az nem ellensége az államnak, az adóhatóságnak, hanem a szövetségese. Az építkezésekhez pedig kedvet kell hozni, nem pedig elvenni azt.

Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője köszöntőjében elmondta: a sárbogárdi kormányablak kivitelezése nyolc hét alatt valósult meg, a beruházás összköltsége elérte a 39 millió forintot. A városházán, az okmányiroda épületrészét alakították át, újították föl. Hét munkaállomást és egy fotófülkét alakítottak ki, komfortosabbá vált az ügyféltér, s nem utolsósorban kibővült az ügykör. Fejér megyében nyolc kormányablakot nyitnak, hetet még az idén átadnak, Bicskén az új járási hivatalban kap majd helyet a kormányablak.

Posta a sárszentmiklósi településrészen is?

„Jól lobbizott Varga Gábor – osztotta meg a friss hírt Lázár János hallgatóságával. – Egy kávét kértem, és egy postával fizettem...” A miniszter, ígérete szerint, közbenjár a kormánynál, hogy a jelenlegi egyetlen postahivatal mellett még egy létesüljön Sárbogárdon. Régi igény már a városban, hogy a sárszentmiklósi településrészen is működjön posta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!