Sárbogárd

2015.05.05. 09:17

Sajtótájékoztató Sárbogárdon: Az adócsökkentés költségvetése

Jövőre 16-ról 15 százalékra csökkenhet a személyi jövedelemadó kulcsa, és 27-ről 5 százalékra mérséklődhet a sertés tőkehús áfája – hangzott el Varga Gábor és Sükösd Tamás hétfő esti sárbogárdi sajtótájékoztatóján.

V. Varga József

A Nemzetgazdasági Minisztérium május közepéig nyújtja be a parlamentnek a 2016-os költségvetési előterjesztést – Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Sükösd Tamás polgármester hétfő este erről tartott sajtótájékoztatót a városházán.

Elhangzott: sikerült stabilizálni hazánk gazdaságát, a következő esztendő büdzséje az adócsökkentés költségvetése lesz. A kormány a 2016-os költségvetés tervezésekor 2,5 százalékos növekedéssel, 1,8-2 százalékos inflációval és mintegy 2 százalékos államháztartási hiánnyal számol. A személyi jövedelemadó (szja) kulcsa jövőre várhatóan 16-ról 15 százalékra csökken, a sertés tőkehús áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődhet.

Egyúttal tervezik a különböző közszolgáltatások díjának és az illetékek mértékének csökkentését, illetve megszüntetését. Változnak, növekednek a nagycsaládosokat érintő adókedvezmények is. Mindezek előbbre viszik a családok boldogulását itt, a megyében és a Mezőföldön is – tette hozzá a képviselő és a városi elöljáró.

A Sárbogárdot érintő fejlesztési elképzelések nem képezték a sajtótájékoztató tárgyát, de a következőket megtudtunk: a 63-as főút felújítását a településen a Fehérvári úttól folytatják. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányablak átadásán tett ígéretet arra, hogy közbenjár a sárszentmiklósi posta újbóli megnyitása érdekében. Folynak az egyeztetések.

Tízmilliárd forintos kerettel, 50 százalékos támogatási intenzitással megkezdődött az Otthon melege program társasház-felújítási alprogramja. A társasházak és a lakásszövetkezetek április végétől nyújthatják be pályázataikat. Az épületenergetikai beruházásoknak köszönhetően sárbogárdi társasházak is megújulhatnak. Érintőlegesen szóba került a sárbogárdi zsinagóga sorsa is – forrást kell keresni rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!