Sárbogárd

2017.05.25. 17:39

2,5 milliárd forint forráshoz jutott a sárbogárdi járás tíz települése

A járás tíz települése 2,5 milliárd forint forráshoz jutott. A dél-mezőföldi város a terület- és településfejlesztési operatív program öt pályázatán összesen 1,7 milliárd forint támogatást nyert.

V. Varga József

Az iparterület fejlesztésével (573.294.055 forint) a helyi és a betelepülő vállalkozások számára vonzó infrastruktúrát és üzleti környezetet kívánnak kialakítani a versenyképes ipari park alapjainak lerakásával – mondta el lapunknak Sükösd Tamás polgármester. A beruházások és a foglalkoztatás bővülésének támogatása révén a térség gazdasági potenciálját tudják növelni.

A település természetközeli megújítása (499.426.037 forint) a belváros rekreációs tereinek és a műemléki volt községháza zöld szemléletű átalakításával, funkcióinak bővítésével valósul meg. A fejlődés érdekében a képviselő-testület két átfogó célt határozott meg: a stagnáló gazdaság fellendítését, a munkahelyteremtést, illetve a város differenciált településjellegével (kisvárosias, falusias) harmonizáló környezet fenntartható fejlesztését. A természetközeli megújítás ez utóbbi cél eléréséhez járul hozzá.

Székesfehérvár párbeszédre törekszik a térséggel, a várossal – Varga Gábor, Cser-Palkovics András és Sükösd Tamás
Fotó: V. Varga József

A kerékpárút létesítésével (409.387.500 forint) lehetőség nyílik a 63-as főút sárbogárdi szakaszán – az útpályától elkülönülten – a Vágóhíd utcától délre, a külterület határáig kerékpárutat építeni, valamint a Köztársaság és a Vasút utca kereszteződésében a közlekedésbiztonság javítása keretében gyalogos átkelőhelyet kialakítani.

A vonatkozó pályázati támogatással (162.885.500 forint) folytatni tudják a már megkezdett belterületi vízrendezést. A belvízvédelmi szempontból legkritikusabb területeken, a Tinódi utca környékén (Sárbogárd központi városrészének nyugati–délnyugati része), valamint a település legmélyebben fekvő, illetve jelenleg csapadékvíz-elvezető árokkal sem rendelkező utcáiban kialakítják a csapadékvíz-elvezető rendszert, és felújítják a meglévő szakaszokat.

A társadalmi együttműködés erősítését szolgáló programok segítségével (65.005. 200 forint) a pusztaegresi településrészén levő leszakadó városi területen élők közösségi és egyéni szintű társadalmi integrációjára törekszenek. A tevékenységek eredményeként javulnak a Pusztaegresen élő hátrányos helyzetű emberek életlehetőségei, elérhetővé válnak a foglalkoztatást, társadalmi integrációt, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást, életvezetési tanácsadást, egyéni fejlesztést és szociális munkát biztosító programok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!