Sárbogárd

2017.05.29. 18:38

Sárbogárdi napok: utazó skanzennel és bajvívókkal

Sárbogárd – Tarján Zsófi a legnagyobb hősről énekelt, és „maradt”. A népi játékpark a Bazsarózsa névre hallgatott.

V. Varga József

Vidámpark, vásári forgatag, étel-ital, számos színpadi produkció, gyermeknap, sztárkoncert, utcabál és szikrázó tűzijáték várta hétvégén a sokaságot az Ifjúsági parkban.

– Paprikás krumplival most nem szolgálhatunk! – fogadott somolyogva a hetedhét határban ismert két étekízőrző mester, Nagy Dezső és Tar János.

Arra utalva, hogy egyik éven a papföldi (sárszentmiklósi) gyermeknapon kétszer is kértem kiváló eledelükből.

Pörköltből viszont nem szenvedtünk hiányt. A Varga Tunkolda családi csapata immár visszatérő vendég a május végi főzőversenyeken.

A Varga Tunkolda bájos, ifjú üdvöskéi Fotó: V. Varga József

Varga Zoltán nyugállományú tűzoltóparancsnoknál annak rendje és módja szerint leszalutáltam:

– Jelentem, megérkeztem! Késésem oka: a környékben számos kiváló eseményen képviseltem a megyei sajtót.

– Ezen a két napon a szórakozásra szövetkeztünk – adott villáminterjút lapunknak Sükösd Tamás polgármester, akivel a Sárbogárdi napok Tánckavalkád programján futottunk össze a nagyszínpad előtt.

A főzőverseny valamennyi csapata kitett magáért, de dobogós helyet mindössze hármat tudtak kiosztani. Az első helyezést az Aranyvölgy Vadásztársaság gárdája érdemelte ki, megelőzve két baráti társaságot, a Kiss Norbert és Barátai elnevezésű különítményt, illetőleg a Fülöp Endre Baráti Kör alakulatát.

Nagy sikerrel szerepeltek a pódiumon a bogárdi óvodások és iskolások, a táncos ifjak. Kiváló bemutatót prezentáltak a kempósok, az RC modellezők, a galambászok és az íjászok. Végh Tamás motoros kunsztokkal érkezett. A sztárkoncertekre a szomszéd várakból is megfutottak: fellépett a Honeybeast, Demjén Ferenc, az Ocho Macho és Kowalsky meg a Vega.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!