Sárbogárd

2013.04.22. 12:12

Sárbogárdon tartották a rendőrnapot

A 2013. évi rendőrnapot a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sárbogárdon tartotta meg a hétvégén.

feol.hu

Az eseményt a Hősök terén, április 20-án rendezték, Szent Györgyre emlékezve - számolt be hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotók: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

 

A rendezvény ünnepi állománygyűléssel kezdődött, melynek során elismerések átadására került sor.

Dr. Varga Péter r. ezredes, Fejér megye rendőr főkapitánya kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként, soron kívül előléptette rendőr főtörzszászlóssá Hersics Tibor r. törzszászlóst, rendőr zászlóssá Baróti András r. főtörzsőrmestert, Szabó Nikolett r. főtörzsőrmestert és Erélyi Sándor r. főtörzsőrmestert. A főkapitány, a szakterületén végzett kiváló munkája elismeréséül, soron kívül egy fizetési fokozattal előresorolta Hajdu Zsófia r. főhadnagyot.

Tóth István, Gárdony polgármestere kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül, Gárdony Város Önkormányzata, az „Év rendőre” díjat adományozta Polgár Attila r. századosnak.

Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Zártkörűen működő Részvénytársaság vezérigazgatója, szakterületén végzett példamutató, kiemelkedő szakmai tevékenységéért Cséza László r. főtörzsőrmestert, Berczeli Tamás r. törzsőrmestert, Szabó Szabolcs r. főtörzszászlóst, valamint Magyar Imre r. zászlóst jutalmazta.

A nyílt napra látogatóknak rengeteg színes programmal készültek a rendezők.

A Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság sátránál motorszimulátor, illetve ittasság szimuláció kipróbálására volt lehetőség. Az FMBB tagjai ezen kívül KRESZ tesztlapokkal, színezőkkel és kirakóval készültek a gyerekeknek, akik között ajándékokat osztottak ki.

A téren felsorakoztak a rendőrség legkorszerűbb járművei is, személygépkocsik és motorkerékpárok egyaránt. Ezekre fel-, illetve beülhettek a gyerekek és a felnőttek is.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is várta a sátrába az érdeklődő kicsiket és nagyokat. Kirakóval, színezővel, illetve bűnmegelőzési totóval készültek. A pavilonban mindenki kipróbálhatta, hogy milyen lenne rendőrnek? Az „arcnélküli paraván” mögé állókat fotón örökítették meg, melyet haza is vihettek emlékbe az érdeklődök. Lehetőség volt arra is, hogy a résztvevők kipróbálják ügyességüket az ujj- illetve tenyérlenyomatot készítésben.

A nyílt napon egyedülálló fegyverzeti bemutató is volt, ahol a kíváncsi emberek kezükbe vehették a rendőrségen használatos lőfegyvereket és rendszeresített védőfelszereléseket.

A főkapitányság három rendőrkutyája is jelen volt a rendezvényen. Bicskéről a 8 éves német juhász kan nyomkövető kutya, Dennis, a 7 éves német juhász szuka drogkereső kutya, Fanni, valamint Székesfehérvárról a 3 éves holland juhász kan drogkereső kutya, Tigi érkezett, "akik" saját szakterületükön végzett munkájukról tartottak színvonalas bemutatót.

A nyílt napon megjelentek betekintést nyerhettek a rendőrség életébe, megismerhették technikai eszközeit megismerhették. A napfényes szép időben a rendőrnapi rendezvény egy kellemes családi program volt, ami sok érdeklődött vonzott a Hősök terére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!