Sárkeszi

2017.03.08. 10:41

„A vízen bátran veled járjak”

Sárkeszi – A református egyházközség alapítványa koncerttel egybekötött jótékonysági teaestet és tortavásárt tartott szombaton a faluházban a templomtető felújítására.

V. Varga József

Az Ászáf együttes, Nagy Viktória lelkipásztor vezetésével koncertezett szombaton este a faluházban.

„Vigyél tovább, / mint a lábam tudna menni, / taníts teljes hittel járni, / jelenlétedben élni” – a közönség együtt énekelte a dalokat a zenekarral, közösen dicsőítve az Urat.    A kilenctagú együttesben többnyire fiatalok zenélnek és énekelnek, a populáris műfaj keretein belül, közülük hatan sárkesziek.

Az Ászáf együttes koncertezett – jobbról Nagy Viktória lelkész
Fotó: V. Varga József

– Kapjon ez a zene teret, szívesen hallgassuk mindannyian, felnőttek és fiatalok egyaránt – mondta a lelkésznő. – Alakítsatok bátran együttest – fordult a fehérvári és a környékbeli vendégek felé –, a muzsika, a gondolat, a jó közösség tovább erősíthet benneteket. Érintsen meg mindannyiunkat a zene akkor is, amikor nem öltöztetjük ünneplőbe a szívünket, lelkünket. Legyünk nyitottak, halljuk meg Krisztus üzenetét mindenkor!

A fehérasztal mellett derűs diskurzus folyt, mindenkinek jólesett a tea és a sütemény, a játékos vetélkedő és a tombolasorsolás is a közösséget erősítette ezen az estén. Nagy keletje volt a tortavásár krémes finomságainak is.   – Már készülünk a nyári Ászáf-táborra – mondta el lapunknak Nagy Viktória lelkésznő. – Az idén nem szabunk határt, mindenkit szeretettel hívunk és várunk. A bodajki Tölgyes táborban van hely bőven  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!