Sárosd

2014.04.15. 09:42

Kempo-világbajnokok Sárosdról

Sárosd – Két aranyérem és két ezüstérem a három Fejér megyei versenyző mérlege a hét végén Portugáliában megrendezett kempo világversenyen. Andris és Bendi világbajnok lett!

V. Varga József

Az International Kempo Federation a hét végén a portugáliai Vagosban rendezte meg a World Kempo Teams Championships viadalt, melyen a magyar Zen Bu Kan Kempo sportági szövetség 23 fős válogatottal képviselte magát. A válogatott tagja volt a Sárosdi Kempo SE két versenyzője, Hegedüs Bendegúz és Kugler András. Az egyesület mindkét versenyzője világbajnoki aranyéremmel tért haza.

Az abai illetőségű Kugler András knock down küzdelemben négy mérkőzésen keresztül verekedte át magát a népes mezőnyön. A küzdelemben teljes erejű ütéssel, rúgással támadható a test, a fej pedig csak rúgással. Engedélyezett a dobás, a földharc ütéssel, rúgással, és természetesen a feladásra kényszerítés, az úgynevezett kopogtatás is. Andris mind a négy kőkemény mérkőzését kopogtatással fejezte be, teljesen harcképtelenné téve ellenfeleit.

Fényes érmek Vagosban – balról jobbra Hegedüs Bendegúz, Törzsök Réka és Kugler András (Fotó: Sárosdi Kempo)

Hegedüs Bendegúz Székesfehérvárról jár edzeni Sárosdra, ő is egy sok szereplős mezőnyben vívta ki az elsőséget. Klubtársához hasonlóan szintén négy győzelemmel jutott el az aranyéremig a light kontakt versenyszámban. Ebben a számban is engedélyezett a testre mért teljes erejű ütés, rúgás, fejre viszont csak fél erővel lehet támadni. Bendi a negyedik, egyben döntő mérkőzését egy testre mért forduló rúgással fejezte be, miután ellenfele már nem tudta folytatni a küzdelmet. Bengedúz a formagyakorlatban, a kata versenyszámban is jól szerepelt, ezüstérmet szerzett a 24 fős, igen erős mezőnyben.

A Székesfehérvári Kempo SE versenyzője, a pákozdi illetőségű Törzsök Réka szintén tagja volt a magyar válogatottnak. Nagyszerűen szerepelt ő is, a knock down versenyszámban csak a döntőben akadt legyőzőjére, így ezüstérmet szerzett. A Fejér megyei versenyzők látványos, kemény küzdelmeikkel egyaránt kivívták a jelenlévők elismerését.

A Kordás István és Koncz Gábor által vezetett Sárosdi Kempo SE tagjai rendszeresen edzenek együtt a Gáncs Ferenc vezette Székesfehérvári Kempo SE versenyzőivel. A portugáliai világbajnokságon való sikeres szereplésük bizonyítja: jól zajlik náluk a munka együtt és külön egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!