Sárosd

2017.06.01. 13:35

Retró nap toborzóval, tátikával, vattacukorral

SÁROSD A hangosból táncdalok és örökzöldek szólnak majd, veterán autók és motorok parádéznak, indul a Zsuzsi-vonat, erős emberek "virtuskodnak", kitelepülnek a régiséggyűjtők, és úgy hírlik, bambit is kortyolhatunk...

V. Varga József

Juhász László, a Sárosdi Bikák Egyesület atyamestere, a képviselő-testület kulturális bizottságának civil képviselője újfent retró napot álmodott, nevezetesen június 10-ére, szombatra. A tavalyi helyszínt már kinőtte a rendezvény, idén a lovaspálya zöld gyepére költözik a derék kompánia. Kilenc órakor indul a mandula! A többi között gyermekműsorok és játékos vetélkedők váltják egymást, kezdetét veszi a strong man viadal és a szkander-bajnokság, íjászok feszítik a húrt, az árnyas fák alatt sakkpartik sorjáznak, kézművesek mutatják be portékáikat, és megismerkedhetnek a népek az ólomkatona öntéssel is. Ki üli meg legtovább a rodeó bikát?

Fung László és az ő régi-új Rába TR 3,5 modellje Fotó: V. Varga József

Ki nyeri a diákok kötélhúzó próbáját? Ki lesz a nosztalgia karaoke - vagyis a tátika - bajnoka? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk. A Perkátai Régiség- gyűjtő Egylet egy párttitkár szobát is berendez és megnyit, befutnak a régmúlt és a közelmúlt mentő-, tűzoltó- és rendőrautói, attrakcióval szolgálnak a sárbogárdi és a sárosdi tűzoltók. Kitelepül a honvédség és a rendőrség, a pódiumot táncos formációk uralják, jön Jack Spenót kapitány, számos betyár, és este az Effekt rock zenekar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!