Sárszentágota

2016.03.03. 18:54

A tájház belső felújítását tervezik Sárszentágotán

Sárszentágota – Készülnek a Szent Ágota-napra. A múlt évben folyamatosan zajlottak a közfoglalkoztatási programok, a növénytermesztés, a szőnyegszövés, a belterületi közutak karbantartása, a belvízelvezetés – mondta Sebestyén Zoltán polgármester.

V. Varga József

A közprogramok keretében az idén is minél többeknek szeretnének munkát adni. Remélik, jelentős mennyiségű zöldségféle kerülhet ismét a főzőkonyhára, illetve lakossági értékesítésre. Járda készült több utcában, felújították a Széchenyi 960 méteres szakaszát. Kiegyenlítették az óvodai udvart, járdát építettek, a terasz és a fogadóhelyiség új burkolatot és falfestést kapott. Új kazán került az orvosi rendelőbe, az iskolában és az óvodában radiátorokat cseréltek.

Szent Ágota-nap. Siák Gáborné (b), Sebestyén Zoltán, Himer Anikó, Kovács Piroska Mária és Göblyös Péter az emlékhelyen Fotó: V. Varga József

Felsőkörtvélyes külterületén a gazdákkal összefogva újjáépítették a leszakadt hidat. A szociálisan rászorulóknak 900 ezer forint értékben juttattak tűzifát. A községházánál felújították a járdát, a pincelejárót és a hátsó bejárat lépcsőjét. A katolikus egyház 35 millió forint értékben a templom felújítására pályázott. A polgármester kiemelte: idén is pályáznak útfelújításra, tavaly forráshiány miatt tartaléklistára kerültek.

A motoros randevút augusztusra tervezik. József (b), Lajos és Szabrina az MZ ETZ 250-essel és a Suzuki Marauderrel

Pályázati forrást keresnek az orvosi rendelőhöz kapcsolódó védőnői tanácsadó építésére, valamint a tájház belső felújítására. A sportpályánál kerítéscserét terveznek, valamint civil összefogással a tűzoltószertár felújítását. Felsőkörtvélyesen közmunkában újítanák fel a járdát, a 630 méter hosszú szakasz becsült költsége mintegy 1,3 millió forint. A negyedik Szent Ágotanapot várhatóan május végén rendezik. A kegyhely az országban egyedülállóként nyújt hitet és reményt a mellrákban szenvedő, vagy abból felgyógyult emlőbetegeknek. Készülnek az augusztusi, második ágotai motoros találkozóra – sorolta az elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!