Seregélyes

2015.09.03. 15:14

Néhány kamion még mindig Seregélyesen keresztül közlekedik

Seregélyes - Az elkerülő út ugyan elkészült, de néhány kamion még mindig a falun keresztül közlekedik, mivel nem minden GPS-rendszer tudja az elkerülő út létezését.

Tribolt Lajos

Horváth Sándor polgármester elmondta, a régi 62-es út belterületi részét, Fehérvár felől a dinnyési elágazásig, átveszi az önkormányzat. A községben azonban szeretnék, ha az utakat jó állapotban kapnák meg. A közútkezelő már dolgozott is a településre bevezető szakaszon és a a dinnyési elágazó előtt, illetve a temetőtől a sárosdi körforgóig tartó szakaszon.

Selymes és a 62-es között
Fotó: Molnár Artúr

Valószínű, hogy a Selymes településrész lakói a jövőben nem a Fő utca felé, hanem közvetlenül jutnak majd ki a 62-es útra. Ám ott is van egy 150 méteres szakasz, ami keskenyebb és rosszabb a többinél. Ennek a rendbetételét is szeretnék elérni.

A művelődési ház tetején és az önkormányzat udvarán napelemeket szereltek fel. Az előbbi helyen mintegy 160, a hivatalnál 30 elem biztosítja az áramot a két épület számára. A pályázati úton kapott 38 millió forintot több mint tíz millióval egészítették ki, cserébe az épületek energiaellátásának mintegy 95 százaléka biztosítható a kollektorokkal. Az áramszolgáltató most veszi át a rendszert, amely így októbertől már működhet, áramot adhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!