Seregélyes

2014.04.08. 15:50

A galántai szakközépiskolások látogattak Seregélyesre

Seregélyes - Negyvenhat évnyi barátságot, aktív kapcsolatot erősítenek tovább a seregélyesi szakképző iskola tanárai és diákjai galántai testvériskolájukkal.

Miskei Anita

Hétfőn érkezett a településre a szlovákiai Galántai Műszaki Szakközépiskola 25 diákja és 3 tanulója. Butola Zoltán, a Seregélyesen működő Fejér Megyei Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója elmondta, a Határtalanul program keretében intézményük arra pályázott, hogy a galántai iskolával valósítsanak meg cserelátogatást. Fontos volt számunkra, hogy a szlovákiai testvériskolával, diákjaival, tanáraival szervezzünk közös programokat, hisz 1968 óta, azaz 46 éve van már iskoláink között aktív, testvériskolai kapcsolat. Ezt szerettük volna tovább mélyíteni.

Galánta és Seregélyes iskolái 46 éves kapcsolatot ápolnak  Fotó: Koppán Viktor

Ezen a héten a galántai diákok és tanárok iskolánk tanulóival és pedagógusaival közösen kirándulnak, már ellátogattak Székesfehérvárra, bejárták a Velencei tó környékét, mai napot pedig Budapesten töltik. Intézményünk tanulói, tanárai pedig május 12-én mennek Galántára és környékére. Korábban a két iskola között szoros szakmai kapcsolat volt, gyakorlatot is tartottunk Szlovákiában. Mára az ottani intézmény profilja változott, de szeretnének visszatérni a mezőgazdasági jellegű képzésekhez is mondta az igazgató. Hozzáfűzte, most is van olyan feladat, amit a programban közösen oldanak meg a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!