Seregélyes

2014.04.16. 17:30

Új fenntartója lehet augusztustól az iskolának

A Fejér Megyei Önkormányzat Eötvös József Szakképző Iskolájában a napokban tartották a mezőgazdasági gépész 9. évfolyamos diákok szintvizsgáját.

Miskei Anita

A tanév végéhez közeledve e próbatételen minden kilencedikesnek át kell esnie, enélkül nem kezdhetik meg a tanulók a 10. osztályt. Butola Zoltán, a szakiskola igazgatója hangsúlyozta, három 9. évfolyamos osztály van az intézményben, egy hegesztő és két mezőgazdasági gépész. Az idén minden hallgatónak sikerült a vizsga.

Horváth Dániel dolgozik egy munkadarabon. Ő és a többiek is sikerrel teljesítették a kilencedikeseknek előírt szintvizsgát  (Fotó: Koppán Viktor)

A most rendezett szintvizsga eredményessége nem csak a tanulók, de az intézmény számára is fontos volt, hiszen augusztus elsejétől változhat a fenntartó, az iskola is a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz tartozhat majd. Így szeretnének előkelő eredményeket felmutatva csatlakozni az új fenntartóhoz, bizonyítva az oktatás színvonalát is. Mindezt mutatja egyébként az is, hogy ilyen jellegű képzések nincsenek a megyei oktatási intézmények palettáján, sőt, 100 kilométeres körzeten belül sem, ennek eredménye, hogy a megyén túlról is érkeznek diákok az iskolába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!