SÉTA

2017.04.12. 15:48

Betekintés az informatika világába

Március 22-én telekis diákok egy csoportja betekintést nyerhetett az informatikusok világába: lehetőségünk nyílt arra, hogy megszemléljük egy vezető nemzetközi vállalatnál a munkafeltételeket.

Fejér Megyei Hírlap

Az iskola részéről Tobak Mária informatika szakos tanárnő tartja a kapcsolatot az IBM-mel, és az együttműködés kereteiben korábban a Telekis Napok során is tartottak előadást a robotika és a programozás témakörében. Az akkori sikeren felbuzdulva sokan jelentkeztek a programra, így népes csapat gyűlt össze a Videoton Ipari Parkban található Client Innovation Centernél.

Az innovation, azaz újítás kifejezés joggal szerepel az épület pontos megnevezésében, ugyanis ezen a telephelyen, illetve Vácott és a fővárosban is zajlik fejlesztés és új megoldások tervezése a meglévő rendszerek üzemeltetése mellett.

A székesfehérvári telephelyen több mint 2000-en dolgoznak, világszerte pedig közel 400 ezer alkalmazottja van összesen. Emellett több mint 100 ezer külső munkatárssal, céggel működnek együtt világszinten. A különféle tudományos kutatások hátterét 12 laboratóriumi központ biztosítja, ahol minden területen folyhatnak kísérletek és fejlesztések.A cég fő profilja korábban számítástechnikai komponensek, hardverelemek gyártása volt. Manapság igyekeznek olyan iparágakba fektetni, ahol a hozzáadott érték és nem a tömeges sorozatgyártás a meghatározó.

Ennek eredményeként napjainkban szinte kizárólagosan vállalati szintű informatikai rendszerek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkoznak, többek között bankok, utazási cégek és biztosítók számára is. Ezt követően egy tájékoztatón vettünk részt, ahol a duális képzés feltételeit és előnyeit ismertették.

Érsek Máté 10. A Teleki gimnázium, Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!