SÉTA

2017.01.16. 14:55

Patikus tartott órát

A Móri Táncsics Mihály Gimnázium diákjai rendhagyó óra keretében hallgathattak meg egy előadást Mergl Mónikától, volt táncsicsos diáktól, aki jelenleg a helyi Zsálya Patika gyógyszerésze.

A prezentációval, 1-2 perces internetes file-bejátszással színesített órán persze nem a gyógyszerek, hanem a táplálék-kiegészítők, energiaitalok és a vitaminok kapták a főszerepet.

Megtudtuk, hogy nem szabad bedőlni a reklámoknak, ezek gyakran megtévesztők lehetnek.

Mergl Mónika a Táncsicsban Fotó: a szerző

Legtöbb gondot a származási hely igazolása és a hiányos hatásellenőrzés okozza. Sokan szeretnének gyorsabban fejlődni, ezért tesztoszteronnövelőket alkalmaznak, de nem számolnak a később jelentkező problémákkal.

A túlzott energiaital-fogyasztás (rövidtávon, sajnos, ezek valóban hatásosak, kiűzik a fáradtságot) szívritmuszavart, értágulást - abbahagyásuk súlyos kimerültséget, fáradtságot okozhat. Ezek már kórházi kezelést igényelnek, visszafordíthatatlan folyamatot indíthatnak el. A legnagyobb bajt az alkohol és az energiaital együttes élvezete" okozza.

Végül az egészséges és szükséges vitaminbevitelről beszélt Mergl Mónika.

Aki az előadást meghallgatta, biztosan támogatja, hogy másutt, akár fiatalabbak körében is beszéljenek az egészséges életmód ezen oldaláról!

Hamar Ágost, Kosárszki Péter 10.a/b

Táncsics gimnázium, Mór

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!