SÉTA

2017.01.16. 14:55

Útravaló az iskolától

December 16-án került sor a Segítő diákok 2016. évi pályázat eredményhirdetésére az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum dísztermében.

Nagy megtiszteltetés ért ezen a napon, mert diák kategóriában én vehettem át az országos pályázat első helyezésért járó jutalmat.

Kisfilmemben a Rödics, a Rudas Önkéntes Diák Csapat egyik segítő munkáját mutattam be a Speciális Olimpia-mozgásélmény nap dunaújvárosi rendezvényén.

Ennek a napnak az volt a célja, hogy versenylehetőséget biztosítson a súlyos, halmozottan sérült, mozgásukban korlátozott fiataloknak és felnőtteknek az olimpiai mozgalom keretén belül.

A lebonyolításban segítő Mindannyian Mások Vagyunk Egyesülettel már 20 éve tart fent kapcsolatot a Rudas iskola. Ez idáig az egyesület által szervezett kiállítás megvalósítását segítették diákjaink, a tárlat minden évben nagy sikert arat, ami külön öröm számunkra. A mozgásélmény nap nagyobb feladat elé állította a 16 önkéntes diákot.

A rudasosok egy feladat megoldása közben Fotó: Amatőr felvétel

A vendégek fogadása mellett, minden egyes sportfeladatban szerepük volt a diákoknak.

Segítettünk eligazodni a bóják mellett, biztonságérzetet jelentettünk a résztvevőket az akadálypályákon. A nap végére mentálisan teljesen feltöltődött az ember a vidám hangulattól, a sok tapstól.

Nagyon jólesett, hogy a szervezők rólunk sem feledkeztek meg, oklevéllel ismerték el segítő munkánkat.

A hosszú távú kapcsolatról, az önkéntes munka szépségéről, továbbá a nehezített körülmények között élő emberek segítéséről szól a filmem, amely a zsűri értékelése szerint első helyezésre volt érdemes.

Az idei évben fejezem be a középiskolát. Végzős diákként az önkéntes munka tisztelete az egyik útravaló, amit a Rudasból magammal viszek.

Bernáth Fanni 12. c

Rudas középiskola, Dunaújváros

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!