Soponya

2015.10.01. 12:57

Az élővilág fölfedezésére csábítanak az Erdők hetén

Soponya - Hétközben ovisokat és pedagógusokat fogadtak az ökoturisztikai központban az Erdők hete alkalmával, szombaton pedig elsősorban a családokat várják.

B. Kiss László

Az Erdők hete alkalmával több programot szerveztek két helyszínen – a Pákozd-Sukorói Arborétumban, illetve a Soponyai Ökoturisztikai Központban – tájékoztatta lapunkat Fajkuszné Bodrogi Zsuzsanna, a Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. osztályvezetője. Kedden és szerdán az arborétumban tartottak napi két alkalommal ingyenes szakvezetést, csütörtökön pedig Soponyán látták vendégül a fehérvári Tulipános óvoda kicsinyeit, illetve egy fővárosi iskolásokból álló csoportot. A gyerekek számos érdekes, színes program révén ismerkedtek az élővilággal, és bepillantást nyertek az erdészek mindennapi munkájába is – tudtuk meg Véninger Esztertől, a Vadex Gilece erdészeti erdei iskolája és óvodája vezetőjétől.

Soponyán alkalom van a nagyvadakkal való ismerkedésre is. Fotó: Gilice erdei iskola

Pénteken féltucatnál több oktatási-nevelési intézményből várnak pedagógusokat Soponyára, akik az erdei iskolával, illetve óvodával ismerkednek.

Szombatra szép idő várható, a hozzáértők szerint ezért bizonnyal sokat mozognak majd az erdő, mező szárnyasai – jegyezte meg Véninger Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!