Soponya

2015.03.01. 13:10

Drágakövek a kincsesládában

Soponya - Mit érnek a drágakövek egy bezárt kincsesládában? Mit érnek a népdalok, ha nincs ki megszólaltassa és továbbadja őket? - firtatta köszöntőjében Béndek József polgármester.

V. Varga József

A Bodzabogyók énekegyüttes (arany minősítés) Százhalombattáról érkezett a soponyai döntőre

A Pesovár Ferenc népdaléneklési és népzenei verseny döntőjét 80 produkcióval , pénteken Soponyán rendezte meg megyei művelődési központ és a Zichy általános és művészeti iskola a közösségi házban. Hollósi Lászlóné iskolaigazgató és kollégái szeretettel fogadták a versenyzőket és a tanárokat, a gyerekeket kézművessarok és játszóház is várta. A 6-24 éves korosztálynak kiírt verseny 7 területi előválogatóján (Dunaújváros, Bicske, Aba, Tordas és Székesfehérvár 3 helyszínen) 34 településről 700 résztvevő 200 produkciót mutatott be. Az általános iskolákból és középiskolákból nevezők felkészítőikkel együtt számos órát töltöttek a népdalcsokrok összeállításával, énekhangjuk és előadásmódjuk csiszolgatásával. A zsűri Maczkó Mária népdalénekes, Juhász Zsófia népzenész, Németh István népzenekutató, Liber Endre népzenész és Varró János népzenész minősítésekkel értékelt. Arany fokozatot 31, ezüstöt 22, bronzot 2 versenyző kapott tudtuk meg Majorné Kati művelődésszervezőtől. A kiemelt arany minősítés 25 produkciónak dukált. Aba: Kenderkóc. Bicske: Tulipán Zsombor. Dunaújváros: Jámbor Benedek, Újvárosi Legények, Jámbor Lili Jámbor Benedek, Muzsikusok. Lovasberény: Szepetneki Szonja. Martonvásár: Osuszd Otília, Tóth trió. Mór: Tátika, Tóth Boróka. Sárszentmiklós: Csaloglányok. Székesfehérvár: Nagy Csomor András és zenekara, Marton Bendegúz, Majoros Zsófia Marton Bendegúz, Majoros Zsófia, Máté Miklós, Gubinecz Ákos, Szanyi Bettina, Kiscsillengő, Csilike. Tordas: Szabó Gábor, Gyöngyörgetők, Lakatos Roberta. Vértesacsa: Holdudvar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!