Soponya

2017.03.23. 10:08

Erdőpedagógiai konferencia Soponyán

Soponya – Mintegy félszáz érdeklődő vesz részt a mai Erdőpedagógiai Konferencián, Soponyán. A rendezvény a VADEX Mezőföldi Zrt. Gilice Erdészeti Erdei Iskola és Óvodája szervezésében zajlik.

Szanyi-Nagy Judit

Impozáns környezetben, a soponyai Ökoturisztikai Központban kezdődött ma 9.00 órakor a soponyai Erdőpedagógiai Konferencia. A rendezvényt Tóth Károly termelési vezérigazgató-helyettes nyitotta meg, itt a vendégek köszöntése mellett a VADEX Mezőföldi Zrt. munkásságáról is szót ejtett. A programban viszont konkrét pedagógiai elemek is megjelentek, megjelennek: Véninger Eszter erdeiiskola-vezető az erdei iskola fogalmának tisztázása mellett egy tanítási napot is bemutatott, míg Fajkuszné Bodrogi Zsuzsanna közjóléti, kommunikációs és turisztikai ágazatvezető az európai gyakorlatokból osztott meg saját tapasztalatokat a megjelentekkel.

Véninger Eszter sok gyakorlati példát mutatott be a délelőtti előadás közben
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A kávészünetet követően Kovács Norbert arborétumi vezető mutatja be az erdei iskolai foglalkozások és a szakvezetések helyszíneit.

Az előadások közben és mellett interaktív játékokkal ismerkedhetnek a résztvevők, akik később egy erdei iskolai foglalkozás gyakorlati részesei is lehetnek.

Részletes beszámolónk a mai konferenciáról a pénteki Fejér Megyei Hírlapban olvasható.

A délután folyamán képgalériát készítünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!