Soponya

2017.06.21. 08:40

Rendhagyó tanévzáró, gyémánttal és arannyal

SOPONYA Rendhagyónak mondható a Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hétvégi tanévzáró és ballagási ünnepélye. Gyémántdiplomát és aranydiplomát is átadtak.

V. Varga József

Az általános iskola tanévzáró és ballagási ünnepségén adták át Balogh Zoltánné Éva néni gyémántdiplomáját és Csáktornyai Gyuláné Zsuzsa néni aranydiplomáját. A gyermek, az iskolás életében talán az egyik legfontosabb személy, szereplő a tanító néni – hangsúlyozta Hollósi Lászlóné Anikó iskolaigazgató.

Éva néni 60 éve kapta diplomáját, és a hosszú évtizedeken keresztül soha nem múló szeretettel oktatta, nevelte tanítványait a soponyai iskolában. Munkájára a lelkiismeretesség, a következetesség volt jellemző. Mindig arra törekedett, hogy diákjai, akik ma is szívesen emlékeznek rá, megállják helyüket az életben. Az iskola igazgatójaként vonult nyugdíjba.

A két ünnepelt: Éva néni (j) és Zsuzsa néni

Fotó: Az iskola

Zsuzsa néni 50 éve kapta biológia, földrajz, gyakorlati ismeretek szakos diplomáját Pécsett. Nyugdíjba vonulásáig a soponyai iskola kiemelkedő, meghatározó személyisége volt. Munkáját mindig a hivatás iránti hűség és a kiváló munka jellemezte. Ő jól tudta, érezte, hogy választott hivatása nagy felelősséggel jár, de ugyanakkor sok szépséget is rejt magában. Törődés volt minden mozdulata, okító minden szava. Lelke mélyéből, egész lényével a rábízott gyermekek jövőjét tartotta szem előtt.

Szecsődi Józsefné, az intézmény nyugállományú igazgatója méltatta a gyémánt- és aranydiplomás kollégákat. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Varga Gábor országgyűlési képviselő, aki köszöntötte az ünnepelteket és átadta részükre a diplomákat. Szecsődi RitaAntal István zenekíséretével – megható dallal köszöntötte az ünnepelteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!