Sport

2017.01.03. 19:02

11 bajnoki érmet szereztek a móri öttusázók 2016-ban

Mór - Kulcsár Antal halálával nehéz helyzetbe került a Móri Öttusa SE, de a kiváló szakember lánya, Kulcsár Ágnes vezetésével eredményes évet zártak a pentatlonisták.

Ferencz Balázs

A Móri Öttusa SE 50 fővel dolgozik, közülük 22 sportolót versenyeztet. A móri egyesület 2016-ban új létesítményt kapott, s 460 fős utánpótlásversenyt is rendezhetett.

- Át kellett vennünk a szakosztály működtetését, de ennek ellenére eredményes évet zárhattunk. Öt országos bajnoki címet szereztek a versenyzőink. Emellett három ezüst- és három bronzérem volt a termés. Boros Nóra és

Komenda Kira a Móri SE történetében először letették a lovas minősítővizsgát, tehát öttusázóként képviselhetik a várost - értékelt Kulcsár Ágnes vezetőedző.

A Móri Öttusa SE vezetői és legeredményesebb sportolói. Hátul balról: Maderné Kok Zsuzsa oktató, Kulcsár Ágnes vezetőedző, Kaiser István elnök, Riederné Csonka Loretta edző. Elöl balról: Kaiser Ákos, Deák Melinda, Komenda Kíra, Kaiser Luca, Boros Nóra

Kaiser Luca (U14) saját korosztályában és az egy évvel idősebbek között is országos bajnok lett egyéniben, majd elitbajnokságot is nyert. Luca váltóban kétszer állt a dobogó legfelső fokán Deák Melindával karöltve, egyszer az ob-n, majd az elit-bajnokságon. Deák Melinda egyéni bronzérmes lett az elitbajnokságon. Az U17-es, vagyis az ifi B bajnokságon másodikok lettek váltóban. Egy római utánpótlásversenyen Kaiser aranyérmet szerzett, Deák pedig második lett. Kaiser Ákos (U15) egyéniben háromszor volt győztes a Magyar Kupa fordulók során. 2016-ban adták át a Kulcsár Antal Öttusa Központot, így minden feltétel adott az öttusázásra, ezért a vezetőedző köszöni Fenyves Péter polgármester és az önkormányzat segítségét.

- A talpon maradás volt a cél, hogy ilyen eredményesek voltunk, az maga volt a csoda. Most már azonban népszerűsítenünk kell a sportágat Móron. 2017-ben az ifi B korosztályban a válogatottság kapuján szeretnénk kopogtatni - fogalmazott Kulcsár Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!