11 bajnoki érmet szereztek a móri öttusázók 2016-ban

2017. január 03., 20:01 szerző: Ferencz Balázs
komment
Mór - Kulcsár Antal halálával nehéz helyzetbe került a Móri Öttusa SE, de a kiváló szakember lánya, Kulcsár Ágnes vezetésével eredményes évet zártak a pentatlonisták.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Móri Öttusa SE 50 fővel dolgozik, közülük 22 sportolót versenyeztet. A móri egyesület 2016-ban új létesítményt kapott, s 460 fős utánpótlásversenyt is rendezhetett.

- Át kellett vennünk a szakosztály működtetését, de ennek ellenére eredményes évet zárhattunk. Öt országos bajnoki címet szereztek a versenyzőink. Emellett három ezüst- és három bronzérem volt a termés. Boros Nóra és

Komenda Kira a Móri SE történetében először letették a lovas minősítővizsgát, tehát öttusázóként képviselhetik a várost - értékelt Kulcsár Ágnes vezetőedző.

A Móri Öttusa SE vezetői és legeredményesebb sportolói. Hátul balról: Maderné Kok Zsuzsa oktató, Kulcsár Ágnes vezetőedző, Kaiser István elnök, Riederné Csonka Loretta edző. Elöl balról: Kaiser Ákos, Deák Melinda, Komenda Kíra, Kaiser Luca, Boros Nóra​

Kaiser Luca (U14) saját korosztályában és az egy évvel idősebbek között is országos bajnok lett egyéniben, majd elitbajnokságot is nyert. Luca váltóban kétszer állt a dobogó legfelső fokán Deák Melindával karöltve, egyszer az ob-n, majd az elit-bajnokságon. Deák Melinda egyéni bronzérmes lett az elitbajnokságon. Az U17-es, vagyis az ifi B bajnokságon másodikok lettek váltóban. Egy római utánpótlásversenyen Kaiser aranyérmet szerzett, Deák pedig második lett. Kaiser Ákos (U15) egyéniben háromszor volt győztes a Magyar Kupa fordulók során. 2016-ban adták át a Kulcsár Antal Öttusa Központot, így minden feltétel adott az öttusázásra, ezért a vezetőedző köszöni Fenyves Péter polgármester és az önkormányzat segítségét.

- A talpon maradás volt a cél, hogy ilyen eredményesek voltunk, az maga volt a csoda. Most már azonban népszerűsítenünk kell a sportágat Móron. 2017-ben az ifi B korosztályban a válogatottság kapuján szeretnénk kopogtatni - fogalmazott Kulcsár Ágnes.

Ferencz Balázs

2017. január 03., 20:01 szerző: Ferencz Balázs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...