Sport

2015.06.30. 19:19

14. a női staféta

Berlin - Az Ormándi Rebeka, Szávai Liliána alkotta magyar staféta a 14. helyen végzett az öttusa világbajnokság női váltóversenyében, Berlinben.

Ferencz Balázs

Két junior korú versenyzővel stafétázott a magyar csapat a berlini öttusa világbajnokság női váltóversenyében, ráadásul az Alba Öttusa SE sportolója, Ormándi Rebeka első felnőtt vb-jén állt rajthoz. A magyar lányok 2:08.07 perc alatt úszták le a 2x100 métert az Olimpiai Park nyitott 50 méteres medencéjében, ezzel kilencedikek voltak a vívás előtt a 17 csapatot felvonultató mezőnyben. A második számban aztán még hátrébb csúsztak, a felnőtt mezőny nagy falatnak bizonyult számukra. Sokáig két győzelem mellett csak vereségek sorakoztak, s bár később néhány asszót sikerült nyerni, összességében ez így is csak 15. helyet ért az úgynevezett körvívásban, melyben minden csapat összecsapott egymással. Szávai hét ellenfelét győzte le és kilenctől kapott ki, Ormándi pedig 4/12-vel zárt. A lovaspályán a fehérvári lány három hibát vétett, Szávai azonban hibátlanul lovagolt, így a kombit a 14. helyről kezdhették, és megőrizték helyüket a verseny végéig. A kínai váltó lett a világbajnok, megelőzve a litvánokat és a lengyeleket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!