Sport

2010.07.31. 02:26

Juniorok viadala a városban

Székesfehérvár - A jövő héten csütörtökön kezdődik, és augusztus 10-én fejeződik be a megyeszékhelyen megrendezésre kerülő férfi- és női junior öttusa-világbajnokság.

Fejér Megyei Hírlap

Szinte minden évre jut Székesfehérvárnak valamilyen nagy világverseny. Ezúttal az öttusa junior királyai teszik tiszteletüket a királyok városában, hogy eldöntsék: kik a világ legjobbjai 2010-ben? Népes mezőny, összesen 31 ország válogatottjai állnak majd rajthoz, jól mutatja a résztvevők nagy számát, hogy a nők között kettő, a férfiaknál pedig három csoportban rendezik meg a selejtezőket.

Itt lesz Ausztráliától az USA korosztályos legjobb versenyzőitől kezdve minden számottevő tehetség, köztük a magyarok, azon belül is a fehériak. A női csapat nagyrészt az idén váltó Európa-bajnok, a két évvel ezelőtti felnőttvilágbajnok-győztesekből áll majd, hiszen a háromfős felnőttegyüttesből ketten a juniorok között is éremesélyesek lesznek. A székesfehérvári Alba Volán SC öttusázója, Kovács Sarolta mellett a Bp.Honvéd kiválósága, Tóth Adrienn, valamint klubtársa, Cseh Krisztina is joggal kacsingathat egyéniben, csapatban és váltóban a dobogó bármelyik fokára. A férficsapatnak két megyeszékhelybeli résztvevője lesz, mégpedig a Demeter testvérek, Bence és Gergely. Minketten voltak már egy korosztállyal lejjebb, az ifiknél világbajnokok.

Szerdán 18 órakor a Városház téren az ünnepélyes megnyitó lesz a verseny első mozzanata. Csütörtökön rendezik a női, pénteken a férfiselejtezőket, előbbi 9 órakor kezdődik két csoportban, az utóbbi 8 órakor háromban. Szombaton a női egyéni döntő és csapatverseny következik a reggel 8 órai vívással kezdve, majd a 18.20-as zárás fejezi be a napot. Ekkor kedves, de ugyanakkor szomorú esemény is lesz, ekkor búcsúztatják a város újkori sporttörténelmének legeredményesebb női versenyzőjét, az olimpiai- világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsannát. Vasárnap reggel 8-tól 18.20-ig a férfiak versengenek az egyéni és csapatérmekért. Hétfőn a női (az időpontok változatlanok), kedden a férfiváltó-vb lesz.

A vívásnak a Köfém SC Sportcsarnok ad otthont, az úszás a városi uszodában lesz. A lovaglást és a kombinált számot (lövészet, futás) egy helyen, a Kunos lovardában láthajták az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!