Sport

2010.08.26. 02:26

Az arcul csapott fair play

Székesfehérvár - Ismert, a H. Szondi SE teniszcsapata megnyerte a tenisz ob I-es bajnokságot. A pályán. A győriek azonban bravúros 21-0-ás vereségükkel a Kőszeget segítették a magasabb osztályba.

Silye Sándor


- Arcul csapták a sport szellemét! Sajnos nem sikerült közös nevezőre jutni a teniszszövetség illetékeseivel abban, hogy mi a sportszerű és mi a sportszerűtlen. Az egyik fegyelmi ellenem folyt, a győriek azzal vádoltak, hogy a fehérvári Szondi-Győr meccsen a játékosukat tettleg bántalmaztam, fojtogattam. Felmentettek, de mindenki látta, így ön is, hogy nem tettem semmi olyat, ami sportszerűtlennek nevezhető - mondta az elnök.

Ez fontos, de még lényegesebb az: a Szondi SE vagy a Győr javára döntöttek?

- Mint az várható volt, a Magyar Tenisz Szövetség elnöksége - hiába támogatta igazunkat a nemrég megválasztott elnök asszony és a két alelnök - elutasította kérésünket. Azt gondolom, nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy az igazság kiderüljön. Kértem az elnök asszonyt, kezdeményezzen vizsgálatot a valóság felderítése érdekében. Erre ígéretet tett, javasolja a fellebbviteli bizottság összehívását. Egyet tudok: nem állunk meg, elmegyünk igazunkért ameddig csak lehet, mert ami történt, az elviselhetetlenül nagy pofon volt a fair play szellemének. Elképzelhető, mit éreznek fiatal és idősebb játékosaink, amikor a végre megvalósult álmukat veszik el tőlük... Ma beszéltem két fiatallal, megígérték, maradnak, ezt teszik idősebb teniszezőink is. Kevés lehetőségünk van arra, hogy bizonyítsuk igazunkat, de nem mehetünk el szó nélkül emellett, szeretnénk, ha mindenki tisztán látna - mérgelődött az elnök.

Az igazság odaát van...?

Nagy Tünde, a Magyar Teniszszövetség elnöke készséges. „Mondtam Szentes Lászlónak,  segítek abban, hogy az igazság kiderüljön. Kérem a fellebviteli bizottság összehívását, vizsgálatot indítunk. Nehéz lesz a nyilvánvalót bizonyítani, de szeretnénk, ha a fair play szelleme nem szenvedne csorbát!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!