Sport

2012.02.29. 19:45

Szondis birkózók sikerei

Székesfehérvár - Februárban több versenyen is szőnyegre léptek a Honvéd Szondi-Karsai Alba utánpótlás korú birkózói. A fiatalok több éremmel és helyezéssel gyarapították a kollekciójukat.

Matók János

Február  nem szűkölködött eseményekben, a fehérvári Honvéd Szondi-Karsai Alba birkózói ezeken szép sikereket értek el. Például Győrben, ahol a diák II-es és gyermek korosztályban rendeztek   nemzetközi versenyt. A Rába-partján a fehérváriak - Rácz Lajos, Balogh Zoltán és Gurubi Lajos tanítványai - két arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel lettek gazdagabbak, Tóth Dániel, Molnár Csongor, Mátyási Máté, Balla Hunor,  Kovács András, Tóth Zoltán, Galacz Dániel és Nida Zalán révén. Csepelen a serdülők léptek szőnyegre az országos rangsorversenyen, amíg Cegléden, illetve Budapesten junior és diák korosztályban rendeztek országos rangsorviadalt. Csepelen  a korábbi diák-olimpiai és magyar bajnok Csordás Dávid ezúttal is az első helyen végzett. A  következő hét végén Cegléden és Budapesten junior, illetve diák országos rangsorversenyre került sor. A szondisok  mindkét versenyen a megszokottnál  magasabb súlycsoportban birkóztak,  de még így is a legjobb ötben végeztek:  Gubacsi János 4.,  Laczkó Benedek 5., Veszeli Szabolcs szintén 5. lett.
  Márciusban további nagy feladatok várnak a birkózókra.  Folytatódnak az országos rangsorversenyek, a gyermekek pedig szorgalmasan  készülnek  az edzéseken, hiszen a diáknál  megkezdődik a küzdelem a magyar bajnoki címért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!