Sport

2012.12.01. 11:44

Egyre sikeresebbek a fehérvári jégkorongozók

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata péntek este a cseh HC Orli Znojmo együttesét verte magabiztosan 6-2-re, vasárnap pedig Ausztriában, Dornbirnerben lép jégre.

Silye Sándor

Esélyesként. Ha Ladányiék vasárnap este is nyernek, tovább szilárdíthatják a helyüket a legjobb 6 közé igyekvők útján. A csapat jelenleg holtversenyben a 4-6. helyen található, és a harmadik Linz mögött a hátrányuk csupán egyetlen pont. A társaság – mint tudjuk - mélyről indult, de Jan Neliba vezetőedző irányításával egyre magasabbra tör. Vele, a szakvezetővel beszélgettünk a Znojmo elleni meccsről – is.

- Jól kezdtünk a csehek ellen, kár, hogy a vezető gólunk után lefékeztek jégkorongozóink, és csökkent a koncentráció. A következő két harmadot már irányítottuk, sokszor lőttünk kapura, figyeltünk a kipattanókra, határozottak és következetesek voltunk ebben a 40 percben. Erős csapatot győztünk le – jelentette ki a mester.

- Nagyon kiabált az első 20 perc utáni szünetben?

- Megbeszéltük azokat a dolgokat, amelyek nem úgy működtek percenken át, ahogy kellett volna. Sikerült felrázni a rendelkezésünkre álló rövid időben a srácokat.

- Nagyon egyértelmű meccsnek tűnt ez. Tényleg nagyon egyértelmű volt?

- Nem mondhatni, hogy a Znojmo kirobbanó formában érkezett hozzánk, és ez látszott a mérkőzésen. Kivéve az első harmad már említett perceit. De a lényeg a győzelem, az pedig valóban egyértelmű volt.

- Dornibirnerben kötelező a győzelem. De tudjuk: ez a legnehezebb...

- Tisztában vagyunk vele a játékosokkal együtt, hogy sokszor a várt sikert a legnehezebb bekasszírozni. Ha a tabellára nézünk, sokan mondhatják, nekünk kell győzni. De ezt csak mondani könnyű, ugyanis a Dornbirner egyáltalán nem gyenge csapat, az EBEL meg éppen a kiszámíthatatlanságáról híres. Szeretnénk elhozni a két pontot vasárnap is, de koncentráltan, odaadással kell tenni a dolgunkat ennek megvalósítása érdekében. Ezért úgy készülünk, mintha az első helyezetthez utaznánk, ugyanis nincs gyenge ellenfél ebben a bajnokságban.

Vas Márton igen nagy kedvvel, akarattal és mentális erővel tette a dolgát pénteken este.

- Jó kapusteljesítmény, helyzetkihasználás és az elszántság alapozta meg a sikerünket. Az akarat alapvető a részünkről, ehhez igyekszünk társítani a minél jobb játékot, ez így együtt jelentheti a sikert, ezért is edzünk sokat – jelentette ki.

Tényleg nem lesz egyszerű dolga a sapásoknak a vasárnap, 17.30 órakor kezdődő csatán. Az újonc házigazda pénteken Klagenfurtban, az EBEL egyik legmasszívabb társulatának az otthonában nyert 4-1-re. A jelenleg a 19 ponttal a 11. helyen álló csapat góljait a Mini Mondus városában Bois, Kozek, Henrich és Slivnik szerezte, utóbbit a legvégén az üres kapuba lőtték.

A fehérváriak mérlege a Dornbirner ellen egy vereség ott, egy győzelem itthon. Ma mutassák meg, az osztrák városban is tudnak nyerni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!