Sport

2013.03.10. 11:08

Chernomaz, a Sapa és a válogatott

Székesfehérvár – A Sapa Fehérvár AV19 korosztályos jégkorongozói számára sűrű napok vannak, hiszen az akadémia csapatai már döntőt játszanak. De persze a felnőttek körül is vannak történések.

Silye Sándor

A felnőtt csapat hétfőn Ljubljanában mérkőzik az Olimpija ellen. Szó volt arról, hogy a KHL-es Slovan Bratislava ellen is jégre lépnek, utóbbi azonban befejezte a szezont, a KHL rájátszás már nélkülük folyik tovább, így nem lesz Slovan-Sapa találkozó.

Az biztos, hogy a hó végén rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntőjét, s az is biztos, hogy Fejérből a Sapa Fehérvár AV19 és a DAB.Docler résztvevő, sőt tény, hogy az elődöntőben a két együttes egymás ellen meccsel. Az még bizonytalan, hogy ezt a csatát nem Miskolcon, hanem Dunaújvárosban rendezik, miként a döntő dátuma is változik. Volt már március 29-30, aztán március 30-31, a legutóbb információ szerint pedig 27-28. Elképzelhető, eme utóbbi dátum lesz a nyerő, mivel ezt a televízióval egyeztették

Az is felmerült, hogy Rich Chermonaz, a válogatott szövetségi kapitánya ül majd az MK-döntőn a Sapa kispadján. A kapitány véleményét erről feltételes módban olvashattuk. Ezért az ifi döntőn megkérdeztük Ocskay Gábort, a fehérváriak szakosztályának az igazgatóját, mi igaz ebből?

- Ez a lehetőség valóban felmerült a válogatott érdekében. A kapitány Székesfehérváron együtt dolgozik a csapattal a válogatott felkészítése miatt. Az MK-döntőn való szerepléséhez szükség lesz a szövetség jóváhagyására is. Hogy mi lesz Jan Nelibával? Neki március 31-én jár le a szerződése, de a válogatott érdeke most a legfontosabb – vélte a vezető.

A döntőn ott volt Rich Chermonaz, ő is megszólalt e kérdésben.

- Mindenekelőtt kijelentem, Jan Neliba jó munkát végzett annak ellenére, hogy a csapat nem került a rájátszásba. De az együttes egészen másfajta hokit játszott, mint amilyet a válogatottal elképzelek. Együtt dolgozunk a Sapával, amelyből legalább 14 játékos ott lesz a nemzeti együttesben, és nem lenne szerencsés, ha mást játszanának az MK-meccseken, mint amit gyakorlunk. Erről van szó, nem többről – mondta a kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!