Sport

2013.03.28. 19:08

EBYSL: a Znojmo nyert a Sapa ellen

Székesfehérvár - Csütörtökön Znojmóban rendezték az EBYSL döntő második mérkőzését a házigazda HD Znojmo és a Sapa Fehérvár AV19 csapatai között. A hazaiak magabiztosan nyertek.

Silye Sándor

HD Znojmo-Sapa Fehérvár AV19 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

A fehérváriak Rajna – Arany, Reiter, Kocsis, Erdély, Vincze – Árkovics, Rajna, Pillók - Tóth G., Sárpátki – Rusk, Korbuly, Németh, Sofron Á., Szabó D. – Pados, Lengyel, Izsák, Reisz, Pukli összetételű csapata a győzelem elszántságával kezdte a találkozót, mert sikerükkel véget ért volna a sorozat, és megnyerik az első ízben kiírt EBYSL sorozatot, történelmi tettet végrehajtva ezzel.

Csakhogy a Znojmo ezt nem szerette volna, mert ők is írni akarták saját történelmüket.  Az első harmadban két emberhátrányt kivédekeztek a fehérváriak, de egyenlő létszám mellett a 12. percben gólt kaptak, Fusek volt eredményes. A vendégeknek is volt két emberelőnye, de ezt nem tudták kihasználni. Sőt, a második játékrész közepe után nőtt a házigazdák előnye, a 27. percben Spacek röpítette csapatát a csillagokba. A harmadik harmadban aztán bizonyították a csehek, hogy nem volt véletlen addigi előnyük, az 57. percben Müller is betalált. Ezzel a párharc állása 1-1, döntés szerdán Székesfehérváron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!