Sport

2013.04.22. 09:36

Mihály Árpád fáradt, megdolgoztak az éremért

Székesfehérvár – A jégkorong divízió I világbajnokságon a bronzérmet szerzett magyar válogatott huszonkettes keretében 12 játékos a Sapa Fehérvár AV19 csapatából került ki.

Silye Sándor

A magyar válogatott legeredményesebbje Vas Márton volt, 6 kanadai pontot jegyzett 5 mérkőzésen, ebből 1 volt a gól, a többi pedig assziszt. Úgy tűnik, a játékos egyre jobban megbarátkozik új szerepkörével, hátvédként nagyon hasznosan tölti idejét a jégen. A plusz/mínusz mutatója plusz 3, miként klubtársának, Mihály Árpádnak is. A csatárt beválasztották a világbajnokság all-stars csapatába, ami szép elismerés. Mihály 3 kanadai pontot jegyzett - e téren a Sapa volt támadója, Ladányi a második legjobb 5 ponttal (1 gól, 4 assziszt), harmadik a szintén sapás Sikorcin 4 pont, 2 gól, 2 assziszttal -, Árpi kétszer talált az ellenfelek hálójába, és egy gólpassza is volt.

Mihály Árpádot beválasztották a világbajnokság all-stars csapatába

- Fáradt vagyok, hulla volt az egész csapat az ötödik meccs után. Nehéz két hónap van mögöttünk a felkészülés és a világbajnokság mérkőzései után. A lelkünk is megfáradt kissé, hiszen nagyon közel voltunk a feljutáshoz. Szerettük volna a hazai közönség előtt kivívni az előrelépés lehetőségét, ez volt mindenkinek az álma.

- A bronzérem csalódást, vagy örömöt jelentett?

- Nem csalódás, mert erős csapatok voltak az ellenfeleink. Bármi benne volt a pakliban, örülünk annak, amit elértünk.

- Kiegyenlítődött a világ jégkorongja. Nehéz volt az ázsiaiak ellen játszani?

- Tudtuk, hogy Dél-Korea és Japán nagyon gyors és fegyelmezett csapat. Mi erősebbek voltunk, de a gyorsaságban nem nagyon tudtuk felvenni velük a versenyt. Azzal is tisztában voltunk, hogy a Japán elleni előkészületi meccsen elért 7-0 csalóka, éles meccsen egészen másképpen történik majd minden. Dél-Koreától aztán ki is kaptunk.

- A kazahok nagyon jók, mivel tudtak nyerni ellenük?

- Sok videót megnéztünk, tudtuk, hogy csak úgy tudunk nyerni ellenük, ha sokat ütközünk, és betartjuk a szövetségi kapitány taktikai utasításait. Megtettük, nyertünk

- Az EBEL-meccseken nem mindig remekelt, most viszont igen. Mi volt a különbség a két Mihály között?

- A felkészülés nagyon sokat számított. Idejött Rich Chermonaz két hónapja, és nagyon kemény munkát végeztünk Fehérváron és Budapesten is. Ez sokat segített rajtam, de alighanem a többiek is így voltak ezzel. Jó munka volt, ami mindenkiből kihozta a maximumot.

- Meglepte, vagy titokban remélte, hogy tagja lesz az all-stars csapatnak?

- Jaj, nem is tudtam, hogy van ilyen! Amikor mondták, és interjút kértek tőlem, először csak néztem, hogy miről is beszélnek? Ezért aztán persze, hogy meglepett.

- Melyik variáció a helyes: a vb-n bejátszotta magát a Sapa következő évi csapatába, vagy kijátszotta magát külföldre?

- Ezt még nem tudom, túl korai erre válaszolni, hiszen Ocskay Gáborral csak ezt követően fogunk még tárgyalni. Lehetséges, lesznek kérőim külföldről is, most még minden bizonytalan.

- De szívesen maradna Fehérváron?

- Persze, hiszen már négy éve itt vagyok, jól érzem magam itt, jó csapatban játszhatok. Nem rajtam múlik a folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!