Sport

2013.06.30. 18:10

Az a bizonyos gerenda és a súly

Székesfehérvár – Jó néhány új játékos mutatkozhat be szeptemberben a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatában az akkor kezdődő EBEL pontvadászata során. Ma egyiküket, a Miskolcról érkezett magyar válogatott védőt ismerhetik meg.

Silye Sándor

Szirányi Bence 25 éves hátvéd. Újpesten kezdett jégkorongozni, utána a Bp. Stars játékosa lett. Ezután Franciaországban találta magát, és próbálta ki magát légiósként, innen pedig Miskolcra szerződött. A nyári, budapesti divízió I-es jégkorong világbajnokságon játékával jelezte, sokra képes. Most már a Sapa bekkjeként folytathatja pályafutását. Bence volt már sztár – a Bp. Starsban –, most Fehérváron is az lehet. Milyen reményekkel jött ide? – Nagyokkal. Aminek oka, hogy erős bajnokságban játszik a Sapa, és ez biztosíték a számomra a fejlődéshez – mondta a játékos.

– Egy ideje kerülgetik egymást a csapattal...

– Ennek az volt a fő oka, hogy korábban bizonytalan voltam a játéklehetőségemet illetően. Most jött el az idő, hogy megmutassam magam, most érzem úgy, sok játéklehetőséget kapok itt.

 

Szirányi Bence: 46 MOL liga meccsen 27 pont(7 gól, 20 gólpassz) (Fotó: Koppán Viktor)



– Mesélne a franciaországi nagy kalandról?

– Jó volt kint, de nem ment úgy a játék, ahogy azt szerettem volna, mert nem azt a szerepet szánták nekem, mint tudok játszani. Így aztán elillant az önbizalmam. Bár ajánlottak újabb szerződést a számomra, de olyan összeget mondtak, amit nem fogadhattam el .

– De az Acélvárosban a tavalyi szezonban aztán visszajött az önbizalma...

– Igen, és sokat köszönhetek a vezetőknek, szakvezetőknek, szurkolóknak. Köszönöm, hogy bíztak bennem, ez nagyon sokat számított, és azt gondolom, mindenki rengeteget tett azért, hogy a távolba veszett önbizalmam visszajöjjön. Köszönet érte!

– Korábban azt mondta, gerendát kell cipelni itt a siker érdekében. Mekkora az a gerenda, és milyen széles hozzá a válla?

Szerencsére nem egyedül vagyok ehhez. A gerenda jó nagy, de sokan fogjuk azt cipelni – az egész csapat. Súlya lesz az előttünk álló szezonnak, épp akkora, amellyel a rájátszásba tudunk jutni. Mert a többiekhez hasonlóan ezt gondolom a következő szezon legfontosabb feladatának. Ami a csapatot illeti. Hogy mit várok el önmagamtól? Elsősorban azt, hogy hamar megszilárdítsam a helyem új együttesemben és azt, hogy ama bizonyos teher cipeléséhez megfelelően edzettnek bizonyuljak, bizonyuljunk. Dehát ezért dolgozunk teljes erővel valamennyien régi és új játékosok, és az egy hónap múlva megérkező külföldiek egyaránt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!