Sport

2013.10.14. 18:05

Újjáalakult a Fehérvár Kosárlabda Club

Székesfehérvár - Az FKC, amely nagy létszámban versenyezteti a leány kosárlabdázókat a városban, 2013 januárjában alakult újjá.

Bobory Balázs

A Fehérvár Kosárlabda Club június 15-én hivatalosan is átvett a Fejér Kosár SE-től ifjú hölgyeket, több millió forintot kifizetve az átigazolásukért. A gyerekek és szüleik szabadon dönthettek, hogy átjönnek az FKC-be , vagy maradnak régi egyesületükben.

Rengeteg gyerek kosárlabdázik a korábban 110-szeres válogatott, Zsolnay Gyöngyi irányításával (Fotó: Koppán Viktor)

Az FKC lányai július 4-7. között Bécsben megrendezett Ifjúsági Világjátékokon két korosztályban (U14 és U12) is első helyezést értek el.

A 2013-14 es szezonban 4 versenyző korosztályt (serdülő, tini, kenguru lány, kenguru fiú) és 4 előkészítő csapatot tudhat magáénak a Fehérvár Kosárlabda Club. A több mint száz gyermek egységes elvek alapján vesz részt edzéseken, versenyeken.

A klub rendszeresen szervez külföldi vendégszerepléseket, tavaly Salzburgba látogatott el, idén pedig Székelyföld meghódítása a cél. A Fehérvár KC hiszi, hogy ezekkel a lépésekkel hozzá tud járulni Székesfehérvár turizmusához, értékeinek valamint vendégszeretetének megismertetéséhez, kultúrájának és sportszeretetének népszerűsítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!