Sport

2013.11.20. 15:20

Kyokushin: 5 aranyérem

A Pestszentimrei Sportkastély adott otthont a hazai Shidokan Szervezet, és Shihan Kiss Attila szervezésében, Bushido Kupa néven immár a 16. utánpótlás knock-down kyokushin magyar bajnokságnak.

Matók János

Az eseményről tudni kell, hogy a tavaszi Diákolimpia mellett ez a verseny hazánkban a legrangosabb seregszemléje a kyokushin karatét űző 18 év alatti sportolóknak. A viadalon 46 klub 270 versenyzője vett részt, köztük a székesfehérvári székhelyű IFK Szervezet képviseletében a Vértesi Tömeg-sport Egyesület 9 harcosa is.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is három magyar bajnokkal büszkélkedhet az egyesület.

Eredmények, aranyérmes: Farkas Ágnes (gyermek I. lány -40 kilogramm), Kreitl Kitti (serdülő lány -45 kg), Kreitl Viktória (ifi lány +60kg). Ezüstérem: Fekete Gergely (gyermek I. fiú +50kg), Herczog Ádám (serdülő fiú -65 kg), Nagy Nikolett (ifi női +60 kg). Bronzérem: Nagy Natália (gyermek I. -45kg). Jádi Koppány és Dezső Kata sajnos nem tudta a dobogóig elverekedni magát.

Nagy Nikolett (balra) és Kreitl Viktória a nehézsúlyú döntőben (Fotó: VTSE)

A viadalon a kincsesbányai Pataki Team 3 karatekája is részt vett. Pataki Nikolett (gyerek III. -30 kg) minden küzdelmét szép fejrúgások után ipponokkal, megérdemelten nyerte meg az első Bushido versenyét. Pataki Zsófia (gyerek II. +35 kg) folytatta az őszi remek teljesítményét. A küzdelmekben senki nem tudta hárítani a kemény ütéseit, gyors rúgásait, ügyes kombinációit. Megérdemelten, a mezőnyből kiemelkedve védte meg tavalyi elsőségét. Pataki Viktória (serdülő -65 kg) gyors győzelem után, a döntőben kemény csatában nem bírt az ellenfelével, aki végül csak bírói döntéssel nyert Viktória ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!