Sport

2014.07.18. 19:40

Döntők, Fejér nélkül

Debrecen - A harmadik nap küzdelmeivel folytatódott az úszó országos bajnokság, ezúttal nem volt Fejér megyei döntősünk.

Matók János

A 400 méteres női gyorsúszás döntőjében Kapás Boglárka legyőzte az esélyes Hosszú Katinkát, míg a 200 méteres férfi pillangóban Kenderesi Tamás (Pécs) végzett az első helyen Biczó Bence és Cseh László előtt.

Már az ifjúsági bajnokságon látszott Kenderesi Tamáson, hogy a pécsi színekben versenyző fiatalember egyre félelmetesebb formába lendül az ifjúsági Európa-bajnokságon aztán hatalmas fölénnyel nyert, és erejéből, sebességéből bőven maradt az ob-re is. Olyannyira, hogy nem kis meglepetésre a korábban a 200 pillangóban egyedi párosversenyt vívó Cseh László-Biczó Bence kettőst is megelőzte. Az utolsó ötvenen sikerült lehajráznia a debreceniek kedvencét, és 9 századmásodperccel előbb érte el a falat Biczó Bencénél. Kenderesi ha továbbra is így úszik, jó eséllyel pályázhat a nancsingi ifjúsági olimpia aranyérmére, azaz a Biczó Bence által 2010-ben megszerzett cím megvédésére .Hosszú Katinka aztán az 50 női hát fináléjában vigasztalódott , elsőként csapott be a célba az olasz Carlotta Zofkova és Verasztó Evelyn előtt. Az 50 méteres férfi mell döntőjében kettős olasz siker született, elsőként Mattia Pesce, majd Andrea Toniato érintette meg a falat, így a magyar bajnok a mohácsi Financsek Gábor lett, megelőzve Gyurta Dánielt, akinek persze nem ez a fő száma. A női 4x100 méteres gyorsváltóban a Kapás vezérelte BVSC ha kicsivel is, de megőlezte Hosszú Katinka csapatát, a Vasast. A 4x100 méteres gyors vegyes váltóban (2 férfi és 2 nő) a Kőbánya SC volt a leggyorsabb.

Kenderesi bravúrosan nyert  (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A férfiak másik slágerszáma az 1500 méteres gyorsúszás volt: a szakemberek kíváncsian várták, mire megy egymással a két magyar klasszis, Gyurta Gergely és Kis Gergő, valamint az olaszok Európa-bajnoka, Gregorio Paltrinieri. Nos, az ifjabbik Gyurta szintén elképesztő erőben van, simán megelőzte a nagynevű itáliai vetélytársat (14:57.44), 13 másodpercet verve rá, Kis Gergő harmadik lett. Gyurta Gergő így a 400 vegyes és a 800 gyors után harmadszor is győzni tudott egy embert próbáló távon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!