Sport

2014.11.07. 21:45

A magyar válogatott remekelt Korea ellen

Budapest - Győzelemmel rajtolt a magyar jégkorong válogatott a budapesti rendezésű Négy Nemzet Tornán.

Matók János

Magyarország -Dél-Korea 6:1 (2-0, 2-0, 2-1)

Jégpalota, 3000 néző.

Vezette: Radzik (POL), Benvegno (ITA) (Pálkövi, Németh M.)

Magyarország: Rajna Mestyán, Vas M. 1 (ee), Magosi, Benk, Vas J. Tokaji, Orbán 1, Metcalfe (1), Hári (1), Sofron (1) Gőz, Szirányi 1, Kovács Cs., Dubek (1), Sikorcin 1 (1) Pozsgai (1), Martine, Csanyi 1 (ee), Rafaj 1, Sebők. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Dél-Korea: Dalton Kim W., Kim Y. H., Radunske, Kim S. W., Kim K. S. Young, Choi, Park W. S., Shin S. 1, Ahn J. (1) Kim H., Oh H. H., Sin S. W., Swift, Cho M. H. Ahn Junghyun, Sung W., Lee Y. J., Kim H. J., Suh S. I. Szövetségi kapitány: Paek Chisun.

Kiállítások: 21 p. + végleges f. (Rafaj) ill. 13 p. + 10 p. fegyelmi + végleges f. (Ahn)

Hiába változott több poszton is a magyar jégkorong-válogatott, a koreai Világbajnokság utáni első megmérettetés remekül indult. A 3. percben Pozsgai bal oldalról, a kékvonal mellől húzta kapu felé a korongot, amibe középen Sikorcin piszkált bele, s a pakk a kapus lábai között vánszorgott a gólvonal mögé, 1-0. A 9. percben emberelőnybe kerültek a koreaiak, és szikrázó tűzijátékot rendeztek a magyar kapu előtt. A 11. percben ismét emberfórban játszottak az ázsiaiak, két lövést is hárítania kellett Rajnának. A 15. percben Mestyán passzát emelte kapura Benk, Dalton a lepkéssel védett. A 18. percben a magyarok hokizhattak emberelőnyben, Sofron tette ütőre a korongot, az első válogatott meccsét játszó újpesti Karol Csanyi pedig az alapvonal magasságából ütötte a játékszert a koreai ketrecbe, 2-0.

A honosított kanadaiakkal felálló koreaiak a második periódusban rendre nyerte a bulikat, gyorsan hokiztak, de inkább emberfórokban veszélyeztettek. Ezt kedvükre tehették, mert a játékvezetők könnyedén szórták a kétperces büntetéseket. Radunske, és Kim Ki Sung lövésénél is Rajna zárta a szöget. Amint kiegészült a magyar gárda, máris rezgett a háló, Metcalfe a kapu mögül passzolta vissza a pakkot, Orbán Attila pedig a kapuba pattintott, 3-0. Öt perccel később a házigazdák egy újabb emberelőnyt váltottak gólra, Hári keresztpasszát Vas Márton félmagasan lőtte egyből a ketrecbe, 4-0.

A záró harmad kettős emberhátránnyal indult, a koreaiak járatták a korongot, de lövéseik elakadtak Rajnában. A túloldalon azonban ismét villantak a magyar legények: Egy balról belőtt korongot Sikorcin tette tovább, a jobb oldalról pedig Rafaj talált Danton kapujába, 5-0. A gólszerző és Ahn bunyó miatt mehettek idő előtt az öltözőbe, majd nem sokkal később, a 48. percben Szirányi kékvonalas lökete is utat talált az ellen kapujába, 6-0. Sofron kapuvasat lőtt, majd Shin szépített, beállítva a 6-1-es végeredményt. Ma 18 órakor az első napon az olaszokat verő Lengyelország ellen korcsolyáznak jégre a magyarok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!