Sport

2015.01.12. 19:40

Fehérvár hírnevének gazdagítói

Székesfehérvár - A távirati iroda minden év végén felkéri a sportági szakszövetségeket, hogy nevezzék meg az általuk legjobbnak tartott sportolójukat. 2014-ben öt fehérvári bizonyult a legjobbnak.

Matók János

 

Balról jobbra Hetényi Zoltán, Kovács Sarolta, Cser-Palkovics András, Huszti Katalin, Szakolczi Hunor, és Juhász Roland, a tiszteletükre adott  a polgármesteri fogadáson Fotó: Molnár Artúr

Emléklap Székesfehérvár önkormányzatától: 2014. évben az Év sportolója cím elismeréseként kimagasló sportteljesítményével hozzájárult Székesfehérvár hírnevének öregbítéséhez. állt azon a díszes okiraton, melyet Cser-Palkovics András polgármester, és Mészáros Attila alpolgármester nyújtott át a hétfő délutáni fogadáson Kovács Saroltának (öttusa, Volán Fehérvár), Huszti Katalinnak (rögbi, Fehérvár Rugby Club), Szakolczi Hunornak (szumó, Honvéd Szondi SE), Hetényi Zoltánnak (jégkorong, Fehérvár AV19), és Juhász Rolandnak (labdarúgás, Videoton FC). Ők öten sportáguk legjobbjai voltak 2014-ben, szakszövetségük jelölése szerint. A beszélgetés során a sportolók felidézték a tavalyi eredményeket, illetve az idei tervekről is szó esett. Kovács Sarolta a riói olimpiára kvalifikáló kvótáért száll harcba, a Világkupa sorozatban, a világ- és Európa-bajnokságon, Huszti Katalin fehérvári klubtársaival együtt a női hetes A csoportos Európa-bajnokságon lesz érdekelt, Szakolczi Hunor a birkózás mellett, a szumó Eb-n és vb-n is újra kipróbálná magát, míg Juhász Roland elsősorban a Vidi bajnoki címéért küzd. Hetényi Zoltán súlyos betegségéből felépülve, áprilisban szeretne visszatérni a jégre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!