Sport

2015.02.15. 19:55

Cseh öröm, magyar bánat - Pontosabb játékkal nyerhetett volna a Fehérvár AV19 Znojmóban

Minimális különbségű vereséget szenvedett a Fehérvár Av19 jégkorongcsapata a középszakasz 3. játéknapján Znojmóban.

Bobory Balázs

HC Orli Znojmo–Fehérvár AV19 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Znojmo, 2604 néző. Vezette: Gebei, Siegel, Németh, Soós.
Znojmo: Holt – Boruta, Nemcik 1, Sedivy 1, Klhufek, Havlik (1) – Havel, Stach, Tomas, Podesva, Rehus – Sova, Grof, Beroun, Seda, Abdul – Baca, Novak, Bartos, Cip. Vezetőedző: Jiri Reznar.
Fehérvár: Rajna – Boivin, Orbán, Benk, Erdély, Sárpátki – Szirányi, Wehrs, Banham, Sarauer, Kóger – Varga A., Ejdepalm (1), Marino 1, Bartalis, Kovács Cs. (1) – Reiter, Hetényi P., Magosi, Nemes, Németh A. Vezetőedző: Rob Pallin.
Kiállítások: 16, illetve 18+10 perc fegyelmi (Boivin)

Sajnos nem a csehek hasaltak el, pedig Kevin Wehrs is mindent megtett a pontszerzésért (Fotó: Molnár Artúr)

Azt a harmadot veszítette el a Fehérvár, amelyben a legjobban játszott, a sors furcsa fintora, hogy ez jelentette a végén is a különbséget, nyert a cseh együttes.

Ebben a szezonban még nem diadalmaskodott Znojmóban a Volán, most volt esélye rá, de nem élt vele.

Az első harmadban lényegében nem tudtuk leszűrni, mire képes támadásban a fehérvári együttes, mivel szinte végig emberhátrányban játszott. Fegyelmezetlenségek, butaságok vezettek a sok kisbüntetéshez, viszont örömtelinek bizonyult, hogy remekül védekezett a csapat, és a kapban Rajna Miklós is magabiztos volt. A harmad hajrájában kiszabadult a szorításból a Volán, ekkor egyenlő erők küzdöttek a jégen.

A középső periódus remekül kezdődött, hiszen Marino révén sikerült gyorsan egy emberelőnyt kihasználni, 0-1. Talán a vezetés megszerzése nyugtatta meg annyira a vendégeket, hogy nem sokkal később két hasonló gólt kaptak. Az elsőnél Nemcik vett lendületet a koronggal saját harmadában, majd lényegében zavartalanul jutott a fehérvári kapu közvetlen közelébe, és nem lepődött meg ezen a tényen annyira, hogy ne emelje fel a pakkot a léc alá, 1-1. A következő találatnál Sedivy nyargalt Rajna felé, a vele szembekerülő Wehrs ellen egy jó csel után megnyerte saját párharcát, és közelről bevágta a fordítást jelentő gólt, 2-1. Ezután a Fehérvár nagyszerűen hokizott, rendre beszorította a hazaiakat saját harmadukba, de nem sikerült feltenni a pontot az i-re, Holtban elakadtak a lövések.

Abban bíztunk, hogy a harmadik harmadban ez a játék elég lesz a folytatáshoz, azonban a szünet megtörte a fehérváriak lendületét, akik háromszor is emberelőnybe kerültek, de igazán nagy helyzetet sem tudtak kidolgozni. A csehek kontrákból eldönthették volna a mérkőzést, de nem tették, így bármennyire is pontatlan volt a fehérvári csapat játéka, mindvégig esélye volt a pontszerzésre.

Azonban hiába vitte le kapusát is Rob Pallin az utolsó percre, nem sikerült egyenlíteni, így második idegenbeli mérkőzését is elveszítette a Volán középszakaszban.

Ebben a mérkőzésben több volt, vasárnap azonban hiányoztak a sikerhez szükséges klasszisteljesítmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!