Sport

2015.02.22. 13:35

Öttusa Világkupa: Sarasotában Kasza a 25., Demeter a 35. helyen végzett

Befejeződött az idei első öttusa Világkupa verseny az amerikai Sarasotában, a nőknél és a férfiaknál is egyaránt angol győzelem született. A fiúknál Kasza Róbert a 25. lett, míg a fehérvári Demeter Gergely sérülés miatt visszalépett.

Matók János

Magyar idő szerint még pénteken éjjel az angol Samantha Murray (1309 pont) nyerte a hölgyek döntőjét. Az amerikai Margaus Isaksen (1303 pont) lett a második, és a szintén angol Kate French (1298 pont) állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A hölgyek versenyében Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) képviselte a magyar színeket, de sajnos nem kvalifikálta magát a döntőbe.

Szombaton a férfi döntőt rendezték, a győzelmet a brit James Cooke (1427 pont) szerezte meg. A kiváló versenyző csak úszásban nyújtott kiemelkedőt, ahol második lett, míg a többi számban kiegyensúlyozottan szerepelt és a mezőny első felében végzett, ami elég volt számára a győzelemhez. Vívásban nyolcadik, lovaglásban a hetedik helyen zárt, a kombinált számban pedig 14. lett. A második helyen az orosz Egor Puchkarevskiy (1421 pont), míg a harmadikon a szintén orosz Ilia Frolov (1416 pont) végzett az Egyesült Államokban. A szezon első Világkupa versenyét Kasza Róbert a 25. helyen (1369 pont), a – sérülés miatt – a kombinált szám előtt visszalépő Demeter Gergely (Volán Fehérvár) pedig a 35. helyen (793 pont) zárta.

A két magyar induló közül Demeter kezdett jobban, 21. lett a vívásban, miután 17 győztes asszó mellett 18 vereséget szenvedett, amiért 202 pontot kapott. Sajnos Kasza teljesítménye (12/23) mindössze 172 pontot ért, ami a 34. helyre volt elég ebben a számban. A medencében Demeter 2'10:42 századmásodperces időeredményt ért el, ami a 36 fős mezőny 33. helyét, és 309 pontot jelentett számára. Kasza időeredménye: 2'03:90, ami a 10. helyre volt elég, amiért 331 pont járt. Két szám után Demeter a 30. (511 pont), Kasza pedig a 34. (503 pont) helyről várta a folytatást. Következett a lovaglás, ahol Kasza verőhiba nélkül és nagyon jó idővel teljesítette a pályát. A magyar klasszis ebben a számban végül negyedik lett, és 300 pontot gyűjtött, míg Demeter a 21. helyen zárta a lovaglást, két verőhibával, 282 ponttal. Mindez azt jelentette, hogy a mieink közül Kasza – három szám után – előrelépett a 24. helyre, Demeter pedig a 31. pozícióból várhatta a futásból és lövészetből álló kombinált számot. Kasza itt végül a 15. helyen végzett. Időeredménye 12'14:27 lett, amiért 566 pontot kapott. Demeter sajnos egy sérülés miatt a kombinált számban nem állt rajthoz.

„Szerencsére nem súlyos Geri sérülése, de a lovaglás után vele, és Szloboda Józseffel úgy döntöttünk, hogy a kombinált számban már nem áll rajthoz. A vívás során térdeltek bele a lábába, amit a sportpályákon „medve puszinak" hívunk. Sajnos bedagadt a lába és fájdalmai is voltak, az orvosi vélemények is alátámasztották a döntésünket. Kellemetlen sérülés, egyelőre jegelnünk kell, és otthon természetesen megkezdjük majd a kezelést, amennyiben szükséges" – adott helyzetjelentést a helyszínről Magyary István, a válogatott egyik edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!